Vijesti 20.08.2016.

Završetak infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići do kraja septembra

ČITANJE: 1 minuta

Rok za izgradnju infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići biće probijen za desetak dana, a očekuje se da bude završena do kraja septembra.

Potvrdio je to gradonačelnik Slobodan Gavranović nakon što je u petak obišao gradilište u koje Gradska uprava ulaže oko 1,8 miliona KM.

– Rok za završetak radova bio je 20. septembar. Međutim, bilo je blagih kašnjenja u izvođenju radova zbog dogovaranja i koordinacije sa ostalim učesnicima u projektu, prilikom postavljanja elektro i vodovodne mreže sa nadležnim preduzećima. Isto tako, jedan broj investitora nije dovoljno brzo reagovao i sarađivao sa izvođačem radova u rješavanju pitanja budućih priključaka na njihovim parcelama – kazao je Gavranović.

Napomenuo je da je cilj ovih radova, koji podrazumijevaju izgradnju vodovodne, kanalizacione i elektromreže te saobraćajnica, da omoguće investitorima što bolje uslove za izgradnju proizvodnih hala.

– Od prodaje parcela ostvaren je prihod veći od milion maraka. Cilj nije da prodamo zemlju već da zona ostvaruje prihode od proizvodnih aktivnosti – dodao je Gavranović.

Rekao je da zbog nedostatka novca ne mogu rekonstruisati zgradu u kojoj je trebalo da budu smještene kancelarije gradskih, bankarskih, poštanskih, osiguravajućih i drugih službi koje su trebale da budu u funkciji razvoja Poslovne zone.

(Glas Srpske)