Sport 04.06.2016.

Završni turnir Kupa Republike Srpske u Doboju: Borac bez lijevih bekova i krila

ČITANJE: 2 minute

Protivnik Banjalučanima u subotnjem polufinalu biće domaćin Sloga, a meč je zakazan za 17 časova. Trener Borca Aleksandar Međedović ima velike kadrovske probleme, jer u Doboj vodi tim bez ijednog desnorukog prvotimca, ako izuzmemo tri pivota Ratka Nikolića, Đorđa Ćelića i Dominika Smojvera, koji ne mogu pokriti pozicije srednjeg i lijevog beka ili lijevog krila.

– Cijele sezone imamo kadrovskih problema koji su sada kulminirali. Ivan Dumenčić, Nikola Milošević i Davorin Vujović otišli su kući, dok su Stefan Janković i Tibor Ivanišević u svojim reprezentacijama. Imamo problem, jer juniorski tim igra završni turnir prvenstva BiH pa nismo mogli uzeti nijednog igrača. Sa nama putuju tri kadeta iz generacije 2000. godišta te član drugog tima golman Srđan Bilandžić. Idemo tamo da prezentujemo grb i dres na najbolji mogući način. Glupo je da prijetimo ili da kažem kako napadamo trofej kada smo u ovakvoj situaciji – rekao je Međedović.

Pored nabrojanih igrača, u Doboj još putuju Branislav Obradović, Stanko Stanković, Dean Šešić, Miloš Nježić, Milan Glumičić, koji su svi redom ljevaci te golman Jasmin Hušić. Sa druge strane i Sloga ima problema, jer je treneru Emiru Junuzoviću istekao ugovor pa će tim sa klupe voditi bivši rukometaš Borca Igor Pijetlović.

– Turnir dočekujemo kompletni i u zavisnosti od toga kakve ekipe će dovesti rivali, znaćemo kakve su nam šanse – rekao je Pijetlović.

Drugi polufinalni par čine Derventa i Kozara Mlijekoprodukt, a taj meč počinje u 20 časova. Trener Dervenćana Zoran Dokić istakao je da njegova ekipa opušteno ulazi u meč sa Kozarom.

– Nemamo apsolutno nikakav imperativ, jer smo poslije završetka Premijer lige raspustili ekipu. Igraćemo sa mladim rukometašima, a kako vidim, i ostale ekipe biće u sličnom sastavu – rekao je Dokić.

Dubičani optimisti

Sportski direktor Kozare Mlijekoprodukt Dragan Gajić ne prihvata ulogu autsajdera u meču sa Derventom.

– Poštujemo sve rivale, ali se ne predajemo. Za nas je Kup svetinja pa ako smo mogli da eliminišemo prošlogodišnjeg osvajača Prijedora, zašto ne bismo izbacili i još jednog premijerligaša BiH Derventu – rekao je Gajić.

(Glas)