Vijesti 31.01.2022.

Zbog alkoholisanosti sankcionisano 207 vozača

ČITANJE: 1 minuta

Tokom proteklog vikenda na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka sankcionisano je 207 vozača, od kojih je 16 uhapšeno zbog alkoholisanosti, saopšteno je iz ove uprave.

Vozači su sankcionisani u okviru regionalne akcije iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sa akcentom na kontrolu radi otkrivanja vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, a od ukupnog broja sankcionisanih, 127 ih je imalo od 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi.

Zbog koncentracije alkohola u krvi od 0,81 do 1,50 promila, sankcionisano je 55 vozača, a 16 je uhapšeno zbog koncentracije veće od 1,5 promila alkohola u krvi, te su zadržani u službenim prostorijama do istrežnjenja.

Uhapšena su i tri vozača koja su odbila da se podvrgnu testiranju na prisustvo alkohola u krvi.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je šest vozača mlađih od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

Evidentirana su i 64 ostala prekršaja.

Zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja u dane vikenda lišeno je slobode 36 lica.

Policija je u dane vikenda, radeći na otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja, izvršila raciju u dva ugostiteljska objekta na području Banjaluke i kod lica čiji su inicijala A.B. pronašla i oduzela tablete “bromazepam” i “leksilijum” za koje lice nije posjedovalo medicinsku dokumentaciju.

Ovom licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu droge, a sankcionisan je i konobar zbog počinjenog prekršaja posluživanje alkoholom iz Zakona o javnom redu i miru.

(Srna, E.M)