Vijesti 06.05.2019.

ZBOG BRZE VOŽNJE Kćerka derventskog bogataša ostala bez dozvole i “mercedesa” od 200.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Aleksandra Reljić (24), kćerka derventskog bogataša Dušana Reljića, zbog bahate vožnje ostala je bez skupocjenog „mercedesa“ vrijednog više od 200.000 maraka, saznaje Srpskainfo.

Dušan Reljić vlasnik je preduzeća „Fructa trade“, koje posjeduje oko 40 marketa širom BiH.

Aleksandra je bez vozila ostala zbog divljačke vožnje sredinom januara ove godine na području Prnjavora. Policija ju je zaustavila u selu Štrpci kod Prnjavora, jer je vozila čak 128, na dijelu puta gdje je ograničenje 60 kilometara na čas.

Nakon što nije pristala na kaznu, koju su joj na licu mjesta napisali policajci, uslijedio je postupak pred Osnovnim sudom u Prnjavoru.

Sagovornik Srpskainfo ističe da joj je saobraćajna policija napisala dosta manju kaznu, ali da je ona odbila da plati.

Međutim, na kraju se grdno pokajala jer se postupak vodio pred jedinim Osnovnim sudom u Republici Srpskoj koji oduzima vozila bezobzirnim vozačima.

Prema rješenju koje je donio sudija Dragan Ivić, dobila je kaznu od 900 maraka, ali joj je i oduzeta vozačka dozvola u periodu od šest mjeseci, kao i luksuzni “mercedes”.

Reljićeva je prilikom pretresa pred pomenutim sudom priznala krivicu, što joj je uzeto kao olakšavajuća okolnost, međutim, bilo je mnogo više otežavajućih.

– Sud je imao u vidu činjenicu da je Reljićeva do tada četiri puta kažnjavana zbog saobraćajnih prekršaja i da joj je već dva puta oduzimana vozačka dozvola. Pored toga, ima i 100 maraka neplaćenih kazni – navedeno je u rješenju.

U rješenju se navodi da je to čini višestrukim i specijalnim povratnikom u vršenju prekršaja.

(Srpskainfo)