Vijesti 31.12.2015.

Zbog droge i prostitucije uhapšen muškarac iz Šipova

ČITANJE: 1 minuta
policija-rs-ilustracija-172015
Tridesetdvogodišnji muškarac iz Šipova, čiji su inicijali D.P. uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i navođenje na prostituciju.

Hapšenje su juče izvršili pripadnici Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad, a pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad policija je izvršila pretres stambenih i drugih prostorija i putničkog vozila koje koristi osumnjičeni.

Prilikom pretresa, pronađena su i oduzeta dva mobilna telefona sa sim karticama i drugi predmeti bitni za dokazivanje pomenutih krivičnih djela.

Tokom ove policijske akcije pronađena je i oduzeta određena količina narkotičkih sredstava, saslušan je veći broj svjedoka i prikupljen je dovoljan broj dokaza koji upućuje da postoje osnovi sumnje da je D.P. izvršio krivična djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i navođenje na prostituciju.

Nakon kriminalističke obrade, po instrukciji postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, D.P. je pušten na slobodu, a protiv njega će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela.

(NN)