Vijesti 26.11.2016.

Zbog duga od 190 KM: Udruženju višečlanih porodica isključen telefon

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje roditelja sa četvoro i više djece “Četiri plus” nema dovoljno novca da plaća tekuće troškove, zbog čega im je isključen telefon – i to zbog 190 KM.

– Račun za fiksni smo platili prije neki dan i to od novca namjenjenog jednom projektu, a mobilni je i dalje isključen. Našu kancelariju dnevno posjeti više od dvadeset članova, često smo na terenu i ne možemo bez telefona – kaže Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja.

On dodaje da je ovogodišnjim budžetom za rad njihovog udruženja predviđeno 10.000 maraka, te da im je, do sada, isplaćeno 7.000.

-U tih 10.000 uračunato je sve: od režija, plata, knjigovodstvenih usluga do naših brojnih aktivnosti. Taj iznos nije dovoljan i novom gradonačelniku, Igoru Radojičiću, smo poslali predlog budžeta udruženja sa iznosom od 40.000 maraka i po stavkama pojasnili za šta nam je potreban taj novac- pojašnjava Radovanović i dodaje da “4+” okuplja više od 600 porodica. Da li će i koliko novca od Grada dobiti ovo udruženje, znaće se nakon usvajanja budžeta za narednu godinu.

(EuroBlic)