Sport 26.10.2016.

Zbog incidenta na bokserkom turniru u Banjaluci Poletana čeka kazna

ČITANJE: 2 minute

O tome kako će biti sankcionisan član Bokserskog kluba Slavija Sandro Poletan odlučiće uprava ovog sportskog kolektiva koja će se sastati do kraja ove sedmice.

Poletan je poslije proglašenja najboljih pojedinaca na memorijalu “Radovan Bisić” bacio pehar kada je shvatio da nije proglašen za najboljeg boksera turnira, nego da je dobio nagradu za najboljeg tehničara.

– Ono što je uradio sigurno mu ne priliči kao vrhunskom sportisti, kakav i jeste. Međutim, uradio je što je uradio, a da li će i kako biti kažnjen, odlučiće Upravni odbor koji će analizirati ovaj incident, ali i sva ostala dešavanja u vezi sa turnirom. Prava je šteta što se to desilo, jer za samu organizaciju i ambijent smotre u dvorani “Obilićevo” već smo dobili niz pohvala – naglasio je predsjednik kluba Zoran Rašljić.

Ne želeći da pravda postupak mladog boksera, on smatra da je Poletan oštećen.

– Po mom mišljenju, trebalo je da bude proglašen za najboljeg boksera, ali žiri je mislio drugačije. Žao mi je što se sve ovo desilo – dodao je Rašljić.

Čim je žiri saopštio odluku da je Stefan Marković najbolji bokser turnira, burno je reagovao Sandrov otac i trener Mićo Poletan. Nezadovoljan odlukom žirija, galamio je po dvorani uzvikujući “Lopovi, lopovi” i “Ovo je sramota”, što je izazvalo revolt kod sina, koji je dobijeni pehar razbio o zid.

– Sandrov postupak ne treba odobravati, ali treba imati u vidu da je oduvijek bio pod velikim pritiskom i pod ogromnim uticajem oca, koji mu je možda i najveća prepreka da napravi vrhunsku karijeru. Jednostavno, previše forsira mladića, kome je tek 19 godina i koji je stvarno nesporan talenat. Međutim, bojim se da će, ako se ovako nastavi, na tome samo i ostati – naglasio je naš izvor iz Slavije koji je želio da ostane anoniman.

Batar

Jedan od članova žirija Dragan Batar smatra da je incident bacio mrlju na sjajnu organizaciju, ali i da je Sandro Poletan oštećen.

– Nisam mogao da se usaglasim sa ostalim članovima žirija da je Poletan najbolji bokser. Ipak, pred njim je još mnogo revija i turnira i sigurno mnogo pehara, i zato nije smio onako da reaguje – naglasio je Batar.

(Glas)