Vijesti 10.12.2022.

Zbog izlijevanja Knežice potpuno obustavljen saobraćaj na putu Kozarska Dubica – Prijedor

ČITANJE: 2 minute

Saobraćaj na magistralnom putu Kozarska Dubica – Prijedor potpuno je obustavljen u mjestu Brekinja /Milića Gaj zbog izlivanja rijeke Knežice, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Obustavljen je saobraćaj i na lokalnom putu Božići – Pucari – Podgradci, u mjestu Božići /put koji od Manastira Moštanica ide prema Podgradcima/.

Zbog izlivanja vode na kolovoz, otežano se saobraća i na ulazu u Kozarsku Dubicu iz pravca Prijedora, u mjestu Parnice. Otežano se saobraća, zbog prelivanja vode na kolovoz i na lokalnom putu Knežica – Gradina u mjestu Donji Jelovac.

Intenzivne padavine uslovljavaju da se saobraćaj odvija usporeno i otežano na većini puteva u Republici Srpskoj jer se voda zadržava na kolovozima. Na području grada Prijedora, saobraćaj se na brojnim ulicama odvija veoma otežano.

Iz AMS posebnu pažnju skreću na magistralni put Banjaluka – Prijedor, kod skretanja prema Kozarcu i Kamičanima, gdje je voda prekrila magistralni put, kao i na dionici od Prijedora prema Sanskom mostu u mjestu Čarakovo.

Na izlazu iz Novog Grada prema Prijedoru, zbog izlivanja vode na kolovoz saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica u mjestu Bistrica otežano se saobraća jednom kolovoznom trakom zbog odrona i vode koja se izlila na kolovoz kod “Pejić” pumpe. Na regionalnom putu Gornji Podgradci – Mrakovica, zbog odrona, saobraćaj se odvija otežano jednom trakom.

Zbog veće količine vode na kolovozu iz AMS skreću pažnju i na dionicu magistralnog puta Banjaluka – Klašnice, na području Zalužana kod “Nestro petrol” pumpe, u pravcu Klašnica.

Na putnom pravcu Srbac – Derventa, na nekoliko mjesta saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, zbog veće količine vode na kolovozu.

Iz AMS ističu da je neophodna maksimalno oprezna i sporija vožnja. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su i odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

(Srna/Z.M)