Region 28.11.2021.

ZBOG JUČERAŠNJIH HAPŠENJA: Održan protest na Trgu Republike u Beogradu

ČITANJE: 1 minuta

Pod parolom “Stop režimskom nasilju” aktivisti pokreta “Ne davimo Beograd” održali su protestni skup na Trgu Republike. Okupljanje je organizovano kao reakcija na, kako kažu organizatori, nasilje i hapšenja građana širom Srbije, tokom blokade puteva.

Kao organizatori skupa potpisuju se “Ne davimo Beograd”, Otvorena građanska platforma “Akcija”, “Zajedno za Srbiju” i Ekološki ustanak, prenosi RTS.

Okupljeni zahtjevaju i hitno privođenje vozača bagera, kao i privođenje osoba koje su palicama i čekićem napali građane koji su protestovali u Šapcu.

Predsjednik stranke “Zajedno za Srbiju” Nebojša Zelenović zatražio je sa protesta “momentalno puštanje na slobodu” Dragana Milovanovića Crnog, koji je u Šapcu juče spriječio vozača bagera koji je krenuo na narod okupljen u blokadi saobraćaja, “kao i ime čovjeka koji je dao naređenje da se policija povuče, a nastupe batinaši”.

Učesnici protesta krenuli su u šetnju do zgrade Radio-televizije Srbije i traže da se pročita proglas o tome šta se desilo tokom jučerašnjih protesta.

Pored toga, organizatori su pozvali građane da sutra u 10 sati dođu u Loznicu gdje će biti održana sednica Skupštine opštine na čijem dnevnom redu je prostorni plan za projekat “Јadar”.

Јuče su u nekoliko gradova Srbije održani protesti građana i ekoloških aktivista i jednosatna blokada saobraćajnica.

(SB)

Oznake: Beograd, protest