Sport 12.09.2018.

ZBOG KATASTROFALNIH USLOVA ZA RAD Rukometni klub Borac od sutra prestaje sa radom

ČITANJE: 2 minute
Najveći domaći sportski brend, Rukometi klub Borac m:tel, od četvrtka, 13.9.2018. godine, prestaje sa pripremama za početak naredne sezone, odnosno obustavlja trenažni proces svih selekcija, od prvog tima do najmlađe generacije.

Direktor RK Borac Vladimir Branković ističe da su razlozi za ovaj radikalan potez nedostatak ne samo finansijskih sredstava, nego i infrastrukturnih objekata za treniranje.
“Posljednje dvije sedmice, zbog zauzetosti SD Borik, prvi tim, aktuelni osvajač Kupa BiH, trenirao je u dvorani u Čelincu, što iziskuje nove značajne troškove, a mlađe kategorije, koje redovno osvajaju najsjajnija odličja i u BiH i u regionu, bile su primorane da treninge održavaju u parku Mladen Stojanović, što je nedopustivo!
Podsjećamo da je ova uprava, na čelu sa Milanom Radovićem i Marinkom Umičevićem, u prethodnom periodu, uložila ogroman trud, energiju, vrijeme i novac da bi vratila naslijeđene dugove.
Prethodnih pet godina, na godišnjem nivou, izdvajana je trećina ukupnog budžeta Kluba za vraćanje tih naslijeđenih dugova, uz servisiranje tekućih troškova, a u tom periodu osvojili smo četiri titule šampiona BiH i četiri
Kupa BiH.
Ističemo da, kao odgovoran kolektiv, trudimo se maksimalno izmiriti poreske obaveze, a ove godine po osnovu poreza uplatili smo više od 70 KM (porezi, doprinosi i PDV), od čega više od 60 KM samo u posljednjih 15 dana. Osim sportskih rezultata, ovo je još jedan od razloga da dobijemo daleko
veću podršku svih aktera našeg društva nego što je imamo”, rekao je Branković.
Branković kaže da zbog svega navedenog nisu u mogućnosti da obezbijede dodatna sredstva kako bi i u narednom periodu trenažni proces svih selekcija održavali van Banjaluke, ali i obezbijedili normalno funkcionisanje Kluba te su primorani da, kao jedan od rijetkih klubova iz Banjaluke i Republike Srpske, koji je izborio nastup u nekom od evropskih takmičenja, obustave rad do daljnjeg.