Vijesti 14.10.2020.

ZBOG KRŠENJA “KORONA MJERA” Komunalna policija zatvorila banjalučki „Jova bar“

ČITANJE: 1 minuta

Komunalna policija zatvorila je banjalučki „Jova bar“ na sedam dana jer je više puta u posljednjih mjesec dana kršio naredbu Republičkog štaba o ograničenom radnom vremenu usljed pandemije virusa korona.

„Komunalna policija utvrdila je da je „Jova bar“ nekoliko puta u posljednih mjesec dana radio prekovremeno čime su prekršene propisane mjere usljed pandemije, zbog čega je bar zatvoren“, potvrđeno je za CAPITAL iz Gradske uprave Banjaluka.

Pored zatvaranja, komunalna policija je „Jova baru“, izrekla i kaznu od 1.000 maraka.

Podsjećamo, na snazi je Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID – 19) u Republici Srpskoj koji je donio Republički štab za vanredne situacije.

Pored toga, juče su na snagu stupile izmjene Zakona o zaštiti stanovništa od zaraznih bolesti koje predvidjaju da inspekcija može da zatvori ugostiteljski objekat odmah ukoliko ne poštuje propisane mjere.

Na samom početku pandemije virusa korona, “Jova bar” bio je jedan od prvih klastera i mjesta širenja zaraze.

Pored toga, vlasnik „Jova bara“ mjesecima je krao struju, a „Elektrokrajina“ mu je ispostavila račune od blizu 40.000 maraka po osnovu neovlašćene potrošnje električne energije, piše CAPITAL

Vlasnik lokala Miloš Jović preko advokata pokušavao je da ospori te obračune, a policijska uprava Banjaluka podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivičnu prijavu protiv njega.

(N.S/ Banjaluka.net)