Sport 26.02.2020.

ZBOG NASTUPA SPORNOG IGRAČA: Borac će se žaliti na odluku o rezultatu meča sa Gračanicom

ČITANJE: 1 minuta

Rukometni klub Borac m:tel uputiće žalbu na odluku da meč osmog kola Premijer lige protiv Gračanice (21:24) bude registrovan postignutim rezultatom.

Ovo je rekao direktor Banjalučana Vladimir Branković poslije konačne odluke komesara Srđana Jovića koji je objasnio da baš ovako nalaže član 93. Propozicija takmičenja Premijer lige. Da podsjetimo, na pomenutoj utakmici sporan je bio nastup Halila Šahdanovića protiv kojeg je EHF vodio postupak i on je u tom momentu bio suspendovan, bez prava nastupa. Banjalučani su se žalili na njegov nastup, ali je to urađeno kasno pa je žalba odbijena, a sada je i sporna utakmica napokon registrovana.

– Iskoristićemo sve što je dozvoljeno kako bismo zaštitili svoja prava. Registraciona komisija je utvrdila da igrač nije uredno registrovan, te da ga je Gračanica i nakon obavještenja iz EHF-a stavila da igra. Nakon toga Disciplinska komisija je utvrdila da je Gračanica napravila prekršaj pa je UO RS BiH potvrdio odluke disciplinaca. Za učinjeni prekršaj novčano su kažnjeni i klub i odgovorno lice i sve tri ove odluke govore da registracija tog igrača nije bila dobra i da utakmica nije imala nikakvih osnova da bude registrovana postignutim rezultatom. Naravno da ćemo se žaliti i da nećemo dozvoliti da se neko poigrava i sa pravilima i sa nama – poručio je Branković.

Bilo kako bilo, Šahdanović je sada uredno registrovan i imaće pravo nastupa već ovog vikenda, kada Gračanica dočekuje Drinu. Slična situacija je i sa Nikolom Primorcem i Edom Mehinagićem koji jesenas nisu imali pravo nastupa za Izviđač, odnosno Maglaj, a sada su uredno registrovani. Nezvanično, Goražde i Drina su već najavili žalbe zbog Mehinagića.

(Glas Srpske)