Sport 09.12.2019.

ZBOG NEIZMIRENIH OBAVEZA: ŽKK Mladi Krajišnik izbačen iz Premijer lige BIH

ČITANJE: 1 minuta

Četvorostruki šampion BIH i osvajač devet šampionskih titula u RS nije više član elitnog ranga.

Ženski košarkaški klub Mladi Krajišnik izbačen je iz Premijer lige BIH odlukom Košarkaškog saveza BIH.

Trofejni klub iz Banjaluke zbog neizmirenih obaveza  prema KSBIH nije odigrao ovog vikenda utakmicu protiv ŽKK Brčanka, a kako mu je ovo druga neodigrana utakmica KSBIH ga je shodno propozicijama izbacio u niži rang.

“ŽKK Mladi Krajišnik nije izmirio svoje finansijske obaveze prema KS BiH po osnovu odluke organa KSBiH. Na osnovu informacije o neizmirivanju ovaveza Komesar takmičenja otkazao je utakmicu br. 42. Budući da Propozicije takmičenja ne poznaju kao opravdan razlog neodigravanje utakmice zbog neizmirivanja finansijskih obaveza komesar Prventva BiH cijeni da je ŽKK Mladi Krajišnik odgovoran za neizvršavanje svojih obaveza prouzrokovajući time da se utakmica ne može odigrati u zakazano vrijeme”, navodi se u odluci KS BiH.

U odluci je obrazloženo i izbacivanja ŽKK Mladi Krajišnik u niži rang takmičenja.

“Prema Članu 59H, stav 1. propozicija prvenstva BiH utakmica je registrovana službenim rezultatom 20:0 u koristi ŽKK Brčanka. Budući da je ŽKK Mladi Krajišnik izgubio i utakmicu br. 3 službenim rezultatom u skladu sa Članom 59Hm stav 2. propozicija Prvenstva BiH ekipa ŽKK Mladi Krajišnik se isključuje iz Prvenstva BiH 2019/20. i prebacuje u niži rang za narednu sezonu bez mogućnosti nastupa u Prvenstvu BiH u prvoj narednoj takmičarskoj sezoni. Svi rezultati koje je postigao ŽKK Mladi Krajišnik u prvig šest kola se brišu”, navedeno je u odluci KSBIH.

Na ovu odluku dopuštena je žalba u drugom stepenu koja se podnosi Takmičarskoj komisiji KS BiH.

(Mondo.ba)