Vijesti 10.12.2022.

Zbog obilnih padavina saobraćaj u Prijedoru se odvija izuzetno otežano

ČITANJE: 1 minuta

Intenzivne padavine uslovljavaju da se saobraćaj odvija usporeno i otežano na većini puteva u Republici Srpskoj, jer se voda zadržava na kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske. Na području grada Prijedora, saobraćaj se na brojnim ulicama odvija veoma otežano.

Iz AMS posebnu pažnju skreću na magistralni put Banjaluka – Prijedor, kod skretanja prema Kozarcu i Kamičanima, gdje je voda prekrila magistralni put, kao i na dionici od Prijedora prema Sanskom mostu u mjestu Čarakovo.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica u mjestu Bistrica otežano se saobraća jednom kolovoznom trakom zbog odrona i vode koja se izlila na kolovoz kod “Pejić” pumpe.

Na regionalnom putu Gornji Podgradci – Mrakovica, zbog odrona, saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom.

Iz AMS zbog veće količine vode na kolovozu skreću pažnju i na dionicu magistralnog puta Banjaluka – Klašnice, na području Zalužana, kod “Nestro petrol” pumpe, u pravcu Klašnica.

Na putnom pravcu Srbac – Derventa, na nekoliko mjesta saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, zbog većih količina vode na kolovozu. Neophodna je maksimalno oprezna i sporija vožnja, ističu iz AMS. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su i odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Vozačima iz AMS savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

(Z.M)