Magazin 16.09.2015.

Zbog ovih rečenica muškarac “poludi”

ČITANJE: 3 minute

par2

Svjesno ili ne, djevojke znaju da kažu nešto što ne smatraju bitnim, a izazove eksplozivnu reakciju kod njihovog dečka. Da li i vi imate običaj da ga ovako iznervirate?

Ti nikad nećeš biti uspješan!

Ako dečko traži često vaše mišljenje i nije siguran u svoje odluke, nikako ga ne smijete poklopiti riječima – ti si muškarac i trebalo bi da budeš jak i uspješan. Nikad nećeš biti uspješan. Rođen si pod nesrećnom zvijezdom. Razgovarajte, budite uz njega i motivišite ga. Tako stvari treba da funkcionišu u zdravim vezama.

Pravi si mamin sin!

Ako vaš partner spada u ovu kategoriju, tu ne može mnogo da se promijeni. Ako je takav bio s 20 godina, biće i sa 40! No, ako je on čovjek s kojim ste odlučili da provedete svoj život, onda rečenica: Pravi si mamin sin! – ne dolazi u obzir. Zapamtite i da je ključ za vašu sreću njegova mama koju morate da volite.

Da li misliš da sam lijepa?

Ako želite da poradite na svom samopouzdanju, nemojte da gnjavite dečka ovim pitanjem. Ako vas on zaista voli, on će vam to sam reći bez da ga vučete za rukav. A ako vam nikad ne daje komplimente, zapitajte se zašto ste s njim. U srećnoj vezi bi trebalo da se osjećate poželjno i voljeno.

Pa to je samo posao!

Ako vam se dečko požali da je nakon što se jako potrudio oko nekog projekta od šefa dobio samo bujicu uvreda, morate da stanete uz njega i da mu budete podrška, a ne nezainteresovano da kažete – pa to je samo posao. Mnogim muškarcima posao je vrlo važan dio života, naročito ako vole to što rade i ulaze svim srcem u to. Radije recite da će sledeći put šef prepoznati njegov trud i da će se to kad-tad isplatiti. Morate biti uz njega u takvim trenucima.

Kakva je bila tvoja bivša?

Iako je vrlo primamljivo, ovo pitanje ne bi trebalo nikad postaviti dečku. Posebno ako se radi o škakljivim temama poput one – da li ti je s njom bilo bolje u krevetu? Ovakva pitanja treba izbjeći, koliko god da vas interesuje odgovor. Vrlo jednostavno: da je želio da bude sa njom, bio bi, ali nije, već je odabrao vas. Šta je bilo u prošlosti, neka tamo i ostane.

Zar ti ona djevojka nije prelijepa?

Ovo je pitanje zbog kojeg se preznojavaju mnogi muškarci. Kobno pitanje uzrokovalo je bezbroj svađa, jer koji god odgovor da čujete, neće vas oduševiti. Ako vam odgovori – da, stvarno je prelijepa, u pravu si – to će sigurno izazvati svađu. Možda ćete ga zatim zapitati – je l’ ti ljepša od mene? – i – da li bi bio s njom? – i eto novih problema! A ako kaže da djevojka nije prelijepa, grišće vas crv sumnje da nije bio iskren, a to takođe može da izazove krizu u vezi. Dakle, ovo pitanje nemojte da postavite, jer jasno ukazuje i na manjak samopouzdanja.

Ti uopšte ne umiješ da se zabavljaš!

Ako ste u vezi sa osobom koja je introvertna, trebalo bi to da prihvatite i cijenite njegove osobine. Vi volite žurke i znate kako da se zabavite – to je dio vaše ličnosti. Ako se vašem dragom ne sviđa takav način zabave, to ne znači da ne zna da se zabavlja. Zato dobro razmislite prije nego što mu kažete tako nešto. Introvertirani momci znaju da pokažu emocije i veoma su odani, ali su i vrlo osjetljivi. Ako mu to kažete, lako je moguće da ga nećete nikad više vidjeti bez obzira koliko vas voli.

(Tportal.hr)