Vijesti 10.08.2020.

ZBOG PANDEMIJE VIRUSA KORONA Rejonske pijace u Banjaluci na čekanju

ČITANJE: 1 minuta

Projekaat otvaranja rejonskih pijaca na području Banjaluke ove godine neće biti realizovan zbog pandemije virusa korona i pada prihoda grada, potvrdio je Draško Ilić, direktor Centar za razvoj poljoprivrede i sela

On je istakao da padom prihoda u toku ove godine sve aktivnosti koje se sprovode u sklopu ovog projekta su obezbjeđenje lokacijskih uslova, uređenje pravnih akata i dokumentacije, prenose Nezavisne.

“Ako se popravi stanje sa prihodima grada, očekujemo da bismo sljedeće godine počeli sa realizacijom i otvaranjem rejonskih pijaca na četiri lokacije na području grada”, naveo je Ilić.

Prema njegovim riječima, s obzirom na zabranu okupljanja grupa većih od 50 ljudi zbog trenutne situacije upitno bi bilo koliko bi i sam projekat bio uspješan ukoliko bi se organizovao ove godine.

“Centar za razvoj poljoprivrede i sela nikada neće odustati od ovog projekta, jer je on vrlo bitan za naše poljoprivredne proizvođače i mještane seoskih mjesnih zajednica”, naglasio je Ilić.

Dodao je da će se do kraja godine posvetiti završetku cjelokupne dokumentacije, kako bi se na proljeće, ako finansije dozvole, počelo sa realizacijom.

Lokacije na kojima bi bile otvorene ove rejonske pijace su selo Krmine i ta pijaca obuhvatala bi sve mjesne zajednice iz kanjona Vrbasa, zatim Stričići za Manjački plato, Bronzani Majdan, te Potkozarje za sva potkozarska sela.

Pijace će biti uređena mjesta za dogon žive stoke te plasman svježih poljoprivrednih proizvoda i prerađevina.

U sklopu ovog projekta planirano je i renoviranje i uspostavljanje zapuštene pijace u Lazarevu, za koju je Gradska uprava prikupila svu potrebnu dokumentaciju.

(A.M/banjaluka.net)

Oznake: korona virus