Politika 17.10.2022.

ZBOG PRIJETNJI BORENOVIĆU I TRIVIĆEVOJ: Zmaj od Šipova prijavljen tužilaštvu

ČITANJE: 1 minuta

Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka nakon prijetnji koje je objavio na društvenim mrežama na račun Jelene Trivić kandidata opozicije za predsjednika RS i Branislava Borenovića, predsjednika PDP.

Advokat Pavlović Vanja iz Banjaluke, punomoćnik Branislava Borenovića podnijela je krivičnu prijavu protiv Ilije Grahovca zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Nakon formiranja predmeta on će biti dodijeljen područnoj kancelariji tužilaštva u Mrkonjić Gradu, potvrđeno je portalu Srpskainfo iz OJT Banjaluka.

Podsjetimo, lider PDP, Branislav Borenović objavio je na svojim društvenim mrežama video na kojem Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, poziva na ubistvo njega i kandidatkinje za predsjednika Srpske, Jelene Trivić, te ih brutalno vrijeđa i psuje.

U video-snimku koji traje oko četiri i po minute, a koji već danima kruži društvenim mrežama, vidi se Grahovac kako sjedi u jednoj lokalnoj kafani i sa nekolicinom mještana gleda prenos na televiziji sa jednog od protesta opozicije u Banjaluci.

Grahovac psuje majku i djecu Borenoviću, navodeći da ga treba ubiti jer je “gori od Izetbegovića”. Osim što Borenoviću ne izgovara pravilno prezime, pa sve vrijeme izgovara Burenoviću, Grahovac ga naziva stranim plaćenikom, a okomio se i na Trivićevu za koju je rekao da je gora od Bisere Turković i da je treba ubiti.

“Mi imamo Dodika Milorada, iskrenog patriotu i Srbina. Borenoviću gledam te u Taxi baru. J…em ti mater”, rekao je, između ostalog, Grahovac.

(N.S)