Vijesti 21.01.2021.

ZBOG PROMJENE UČITELJICE: Roditelji i djeca bojkotovali nastavu ispred OŠ “Branko Radičević”

ČITANJE: 2 minute

Roditelji učenika II6 odjeljenja u Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Banjaluci okupili su se danas ispred ove škole zajedno sa svojom djecom bojkotujući početak nastave zbog promjene učiteljice.

Naime, njihovima mališanima je promijenjena učiteljica Neda Mićić koja je, po riječima roditelja, imala sjajan odnos s mališanima i dobar je pedagog.

Njima su podršku pružili i roditelji učenika V3 odjeljenja ove škole koji su ranije bojkotovali nastavu zbog slične situacije, i promjene učiteljice Nade Vasiljević.

“Zar nije dovoljno što im je normalno školovanje pandemija pretvorila u ‘on-lajn’ nastavu, časove od 20 minuta, odvojila ih od najboljeg druga jer je u drugoj grupi i prekinula im bezbrižnu igru? Izgleda da je KOVID19 ‘nedovoljno’ stresan, posebno za mlađu djecu, te im se na to sve mora prirediti i suvišna promjena učiteljice, iako je postojao osnov da se trenutna zadrži na toj poziciji i da se potpiše ugovor na neodređeno”, ističu roditelji.

Aleksandar Kisić, jedan od roditelja učenika II6 odjeljenja, istakao je da su se okupili zbog česte promjene nastavnog kadra u ovoj školi, pišu Nezavisne.

“Drugi razlog je to što smo došli da podržimo našu dosadašnju učiteljicu Nedu Mićić, jer je ona izvrstan pedagog i za kratko vrijeme u radu s njima je osvojila srca naše djece”, kazao je Kisić.

Prema njegovim riječima, bojkot će zasad trajati dva dana, te će se i sutra okupiti ispred ove škole kako bi zahtijevali da njihovu djecu ponovo uči učiteljica Neda Mićić.

“Obratićemo se različitim institucijama za prava djece, kao i Ministarstvu prosvjete i kulture RS. Do promjene učiteljice je došlo jer stara učiteljica već više od četiri godine radi na ugovor na određeno vrijeme, sve do ovog konkursa, kada, iako je bila najbolja, nije dobila ugovor”, naglasio je Kisić.

(E.M)