Vijesti 01.11.2016.

Zbog rupa rizičan prelaz preko mosta u Srpskim toplicama

ČITANJE: 2 minute

Ogromna rupa nasred mosta u Srpskim toplicama kroz koju se vide brzaci Vrbasa širi strah među svima onima koji preko njega prelaze.

Mještani Srpskih toplica kažu da je veliko oštećenje na kolovozu nastalo još početkom ljeta te da to nije jedino oštećenje.

– Most je na još nekoliko mjesta ispucao i asfalt se polako mrvi i pada u rijeku. Preko njega prelazim svaki dan kada idem u školu i nije mi svejedno. Svako malo se pojavi neka rupetina koju radnici dođu i privremeno zakrpe. Ova je do sada najveća i nju niko nije popravljao. Bojim se da će neko reagovati tek kada se kakvo zlo desi – rekla je mještanka Srpskih toplica Irena Milanović.

I penzioner Sadik Vehabović, kaže da je most dotrajao i zreo za kompletnu sanaciju.

– Most je veoma star a promet je sve veći jer neprestano automobili prelaze preko njega. Zbog toga krpljenje pojedinačnih rupa ne daje dugoročne rezultate, i one se ponovo pojave. Prije dva mjeseca su bila velika oštećenja i na dijelu za pješake, ali su ih zakrpili. Taj dio je od dasaka koje su popucale i stvorile male provalije kroz koje su djeca mogla komotno propasti. Trebalo bi ozbiljno ispitati koliko je most uopšte stabilan i siguran – kazao je Vehabović.

I vozači koji često koriste ovaj most kažu da su začuđeni čestim oštećenjima te ogromnom rupom koju mjesecima zaobilaze a koju niko ne krpi.

– Često automobilom prelazim ovim mostom jer živim u Karanovcu pa sam već i navikao da tuda vozim oprezno. Pitam se samo kako li je onima koji prvi put prelaze mostom i ne znaju za rupe i udubljenja. Ne znam da li nadležni čekaju da neko polomi noge i vrat pa da ga okrpe. Tuda prelaze i pješaci i biciklisti, a u večernjim satima je most slabo osvijetljen – rekao je Aleksandar Golić.

Iz Gradske uprave su rekli da će do kraja sedmice kroz redovno održavanje gradskih saobraćajnica, sanirati i oštećenja na mostu u Srpskim toplicama.

Zeleni most

Slična oštećenja imao je i Zeleni most koji povezuje Obilićevo i Kočićev vijenac. Ovaj most po konstrukciji veoma podsjeća na most u Srpskim toplicama i često je imao oštećenja na armiranobetonskoj kolovoznoj ploči ali i dijelu za pješake. Zeleni most je saniran u oktobru prošle godine, nakon višegodišnjeg apela građana.

(Glas Srpske)