Region 29.03.2023.

ZBOG SILOVANJA: Osvajaču olimpijske medalje u boksu Damiru Škari dvije i po godine zatvora

ČITANJE: 1 minuta

Osvajač olimpijske medalje u boksu Damir Škaro (63) proglašen je krivim za spolno uznemiravanje i silovanje bivše zaposlene u AK Siget, u kojem je bio šef, javljaju hrvatski mediji.

Bivši hrvatski poslanik iz redova HDZ-a osuđen je na dvije i po godine zatvora te mora platiti i 3.787 eura troškova suda i vještačenja, piše Index.hr.

Prijavu protiv Škara za silovanje podnijela je doktorica nakon što joj je zaposlena Autokluba Siget ispričala da ju je početkom augusta 2019. godine seksualno napastovao u prostorijama autokluba.

Žena je i svjedočila tako što je detaljno opisala seksualno zlostavljanje, a ispričala je da ju je Škaro desnom rukom primio oko struka, nabio na sebe i lijevu ruku joj gurnuo u grudnjak.

U jednom trenutku se, dodala je, uspjela iščupati i rekla mu da stane, ali je nije želio poslušati.

“Jednu ruku mi je stavio na leđa, a drugu mi je zavukao ispod haljine. Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi šta želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati”, ispričala je žena.

Nakon svega Škaro je pokušao da je posjeti i pitao da li može da joj se izvini, dok joj je njegov prijatelj nudio 80.000 eura da šuti o svemu.

Podsjetimo, Škaro je vrhunac svoje uspješne bokserske karijere imao 1988. godine na Olimpijskim igrama u Seoulu kada je za bivšu Jugoslaviju osvojio bronzanu medalju.

(SB)

Oznake: Damir Škaro