Vijesti 22.11.2018.

ZBOG SMJEŠTAJA U STUDENTSKOM CENTRU Brucoši traže da im se vrati po 125 KM

ČITANJE: 2 minute

Tražimo da se brucošima, za njih 87 koji su dobili smještaj u drugom paviljonu Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, a nisu useljeni početkom nove akademske godine, izvrši povrat novaca u visini od 125 KM, kazao je Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata SC, i dodao da će taj zahtjev sutra uputiti Ministarstvu prosvjete i kulture RS.

“Zahtijevaćemo da se izvrši povrat novca studentima, jer novoupisani studenti nisu bili useljeni u sobe na vrijeme, nego se kasnilo 30 dana, a taj zahtjev ćemo uputiti nadležnom ministarstvu upravo zato što je ono bilo zaduženo za tendersku proceduru”, kazao je danas Karlica i dodao da su ih nadležni iz Studentskog centra podržali u njihovom zahtjevu.

Jasminka Buzaković, predsjednica Upravnog odbora Studentskog centra, koji je danas zasjedao, ističe da studenti traže da im bude isplaćen novac jer se nisu uselili u drugi paviljon na vrijeme.

“Mi smo saglasni sa zahtjevom studenata. Uputićemo ih ka Ministarstvu prosvjete i kulture RS da traže tu naknadu, jer studentski centar nema ništa s radovima na paviljonu dva”, kazala je Buzakovićeva.

Dragoslav Topić, v.d. direktora SC “Nikola Tesla”, kazao je da zahtjevi studenta treba da idu na teret Ministarstva, a ne na teret ustanove.

“Studenti će zahtjev predati Ministarstvu”, kazao je Topić i dodao da se rok za završetak radova na obnovi drugog paviljona i studentske menze odnosio na kraj septembra.

Podsjećamo, paviljoni jedan i dva su oštećeni u nevremenu u decembru 2017. godine, a u međuvremenu se pristupilo njihovoj sanaciji, koja se odužila, odnosno nije završena do početka nastave na fakultetima, kako je bilo najavljeno.

Vlada RS je za obnovu dva paviljona SC “Nikola Tesla” obezbijedila više od 3,3 miliona KM, kako bi studenti imali što kvalitetnije uslove za stanovanje i rad.

Brucoši su se počeli useljavati u drugi paviljon tek prošlog četvrtka, a do tada su se snalazili za smještaj, odnosno plaćali privatno.

“Nama treba da bude refundiran novac, jer smo u međuvremenu morali da iznajmljujemo stanove, pošto je akademska godina počela, a studentske sobe nisu bile spremne”, rekla je jedna studentkinja.

(Nezavisne)