Vijesti 28.04.2016.

Zbog specijalaca Okružni sud pod opsadom

ČITANJE: 2 minute
specijalci-sudjenje
Dovedeni su na sporedni ulaz Okružnog suda u Banjaluci. Na glavnom ulazu jake mjere obezbjeđenja. Četvorka koja je optužena da je na autoputu Banjaluka-Gradiška opljačkala blindirano vozilo “Sektor sekjuritija” – u sudnici je negirala krivicu.

U banjalučkom Okružnom sudu očigledno su se odlučili za drugačiji pristup medijskog praćenja sudjenja. Snimateljima i fotoreporterima bio je zabranjen ulazak u sudnicu – a tamo su mogli da uđu samo novinari sa rokovnikom i sa olovkom.

Sve je trajalo 15 minuta. Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović zvani “Pop” – bivši pripadnici Secijalne jedinice MUP-a Srpske, rekli su da nisu krivi. Isto je uradio i Oleg Banda, suvlasnik auto-kuće “Kvatro”. Nisu tražili da im se pročita optužnica kojom se terete za pljačku 617 hiljada maraka.

“Sada ide dokazni postupak. Cijeniće se dokazi tužilaštva i odbrane. Nadam se da će sud donijeti pravu odluku. Kada procjenimo dokaze Tužilaštva onda ćemo mi izvoditi svoje pa sve tokom postupka”, rekla je  Aleksandra Metlić, advokat Aleksandra Popovića.

Danijel Kuzmić, Goran Janjuz i Željko Inđić nisu bili u sudnici. Ranije su priznali krivicu i potpisali sporazum sa Tužilaštvom pa će u postupku svjedočiti protiv optuženih. Tužilaštvo bez komentara.

Optužnica protiv četvorke potvrđena je početkom ovog mjeseca. Malić, Paraš, Popović i Banda nalaze se u pritvoru a optužnicom je predloženo da tamo ostanu do okončanja glavnog pretresa. Specijalno tužilaštvo je Vladana Malića, pripadnika specijalne policije iz Kneževa, označila kao organizatora filmske pljačke na autoputu. Svi zajedno sumnjiče se da su, kao pripadnici zločinačkog udruženja, pucajući iz automatskih pušaka i prijetnjom ručnim raketnim bacačem – zaustavili blindirano  vozilo “ Sektora” iz kojeg su ukrali novac Unikredit banke.

(ATV)