Vijesti 02.01.2021.

ZBOG UBISTVA U TRNU: Predložen pritvor za Čambera i Đurđevića

ČITANJE: 2 minute

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je Okružnom sudu Banjaluka određivanje mjere pritvora za Dalibora Čambera /46/ iz Laktaša zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo.

Pritvor je predložen i za Milana Đurđevića /42/ iz Laktaša zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, rečeno je Srni u Okružnom javnom tužilaštvu.

U tužilaštvu navode da je pritvor predložen zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, zbog ponavljanja krivičnog djela, te iz razlloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža.

Vanredne okolnosti, navode u tužilaštvu, predstavlja i to da je krivično djelo posebno teško s obzirom na način izvršenja.

“Puštanje osumnjičenih na slobodu rezultirano bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira, odnosno uznemirenjem javnosti”, navode u tužilaštvu.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Iz Okružnog javnog tužilaštva ranije je saopšteno da je Čamber osumnjičen da je, u društvu sa osumnjičenim Đurđevićem, ranio iz pištolja sugrađane S.D. i B.A. u četvrtak 31. decembra, u 22.50 časova na benzinskoj pumpi u Trnu, u opštini Laktaši.

Mladić iz Laktaša čiji su inicijali S.D. preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru od posljedica ranjavanja.

Uviđaj je obavila dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Hana Vranješević zajedno sa pripadnicima Policijske stanice Laktaši.

(Srna)