Region 29.08.2020.

ZBOG UČEŠĆA NA LITIJI: Stanivuković uhapšen u Crnoj Gori, morao da napusti zemlju (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Draško Stanivuković, predsjednik banjalučkog odbora PDP-a i poslanik u NSRS, uhapšen je u Crnoj Gori zbog učešća na litiji, saopštio je njegov tim.

Stanivukovićevi saradnici objavili su na Tviteru snimak privođenja, te su najavili da će uskoro saopštiti detaljnije informacije o tome.

On se od juče nalazio u Crnoj Gori, gdje je učestvovao na okupljanjima s ciljem podrške SPC. U toj zemlji se u nedjelju održavaju izbori i situacije je veoma napeta.

Hapšenje narodnog poslanika u NSRS, Draška Stanivukovića, koji je boravio na teritoriji Crne Gore, nevjerovatan je presedan, kako u odnosima dvije zemlje, tako i u praksi civilizovanog svijeta.

Naveli su ovo u PDP nakon večerašnjeg privođenja Stanivukovića u Nikšiću, prenosi Srpskainfo.

– U Crnoj Gori je večeras, ovim hapšenjem, uniženo ljudsko pravo na kretanje, ali i sloboda misli i govora. Uniženo je pravo mogućnosti da politička ličnost izrazi svoje mišljenje i svoj stav, koje se tiče istorije, morala i tradicije, ali i budućnosti naroda kojem pripada i koji predstavlja – navode u PDP.

Zatražili su od Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore hitno puštanje na slobodu Draška Stanivukovića.

Pušten na slobodu

Poslanik u skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković objavio je da je posle saslušanja u policiji u Nikšiću pušten na slobodu, ali da mu je naloženo da za sat vremena napusti Crnu Goru uz pratnju policije.

„Nažalost, lično sam svedok kršenja osnovnih ljudskih i građanskih prava i verskih sloboda od režima Mila Đukanovića“, naveo je Stanivuković na svom Tviter profilu.

(SB/banjaluka.net)