Region 01.03.2021.

ZBOG VEZA SA BELIVUKOM: Saslušana Dijana Hrkalović, bivši državni sekretar MUP-a Srbije

ČITANJE: 2 minute

Saslušanje Dijana Hrkalović u SBPOK-u završeno je posle četiri sata.

Bivša državna sekretarka MUP-a privedena je zbog navodnih veza sa kriminalcima Veljkom Belivukom i Darkom Elezom.

U SBPOK je došla u pratnji dva advokata, prenosi nova.rs.

Podsetimo, Dijana Hrkalović bila je ispitana i pre mesec dana u vezi sa slučajem prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića kada je, kako je nedavno izjavio ministar policije Aleksandar Vulin, odbila poligrafsko testiranje.

Hrkalovićkin naprasni odlazak iz MUP iznenadio je u maju 2019. čitavu javnost, iako su se za njeno ime sve vreme vezivale brojne afere. Pored naglog porasta broja mafijaških likvidacija, njen mandat obeležili su brojni potresi u MUP, zapošljavanje sumnjivih kadrova i njihovo imenovanje na visoke funkcije, kao i formiranje posebnih jedinica, čiji je smisao čitava javnost imala prilike da spozna prošle godine tokom građanskih demonstracija.

Ono što je pak bilo najupečatljivije u vezi sa Hrkalovićkom jeste njeno kumovanje odnosima između policije i pripadnika huliganskih navijačkih grupa, sa kojima je i ona sama bila i više nego bliska, a što istovremeno nije ni pokušala da sakrije. Policija je u to vreme svakodnevno sve više gubila davno poljuljani kredibilitet kod građana, koji su se s pravom izjašnjavali u velikom procentu da se u Srbiji ne osećaju bezbedno.

Nakon što je otišla iz MUP, spekulisalo se da će se vratiti na svoje staro radno mesto u BIA, a govorilo se i o navodnoj diplomatskoj karijeri. Ona je međutim,nakon nekoliko meseci tihovanja u dubokoj medijskoj ilegali, javnost iznenadila vešću da je odbranila doktorat na Filozovskom fakultetu, kao i da je bila jedan od najboljih studenata svoje generacije.

Advokat: Htjela je na poligraf, ali nije mogla jer je bolesna

Advokat Nenad Tasić, koji zastupa nekadašnju državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović, kaže za portal Nova.rs da je njegova klijentkinja danas pozvana na informativni razgovor u SBPOK u svojstvu građanina, gde je ispitana u vezi sa ugroženošću predsednika Aleksandra Vučića.

Kako saznajemo, Hrkalović je negirala da ima bilo kakve veze sa ugroženošću predsednika i njegove porodice.

“Ona je pozvana u svojstvu građanina vezano za ugroženost predsednika države i njegove porodice. Dala je izjavu, prihvatila da ode na poligraf, ali oni to nisu mogli da sprovedu jer je bolesna”, kaže Tasić.

On dodaje da na današnjem saslušanju nije bilo reči o navodima Aleksandra Kajmakovića, zvanog Aca Bosanac, suvlasnika većeg broja beogradskih restorana i klubova, a zbog kojih je juče saslušan i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

Advokat Hrkalovićeve ističe da na današnjem saslušanju nije bilo reči ni o Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja, a sa kojim je bivša sekretarka MUP više puta dovođena u vezu.

(SB)