Magazin 25.03.2018.

Zdenka Kovačiček održala koncert u Banskom dvoru

ČITANJE: 1 minuta

U organizaciji Banskog dvora – Kulturnog centra sinoć je u prepunoj Koncertnoj dvorani održan koncert „ZDENKA KOVAČIČEK – TRIO“.

Harizmatična i bezvremenska, Zdenka Kovačiček tokom decenija uspješne karijere ispričala je brojne muzičke priče, istražila različite žanrove i izraze, te osvojila pozornice muzičkog teatra, ne mareći pritom za trendove.

Nakon nedavnog spektakularnog koncerta u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu na kojem je obilježila 60 godina karijere, Zdenka Kovačiček je svoj muzički rođendan proslavila i u Banskom dvoru u Banjaluci zajedno sa gitaristom Lovrom Šicelom i klavijaturistom Juricom Hotkom koji čine „Zdenka Kovačiček – Trio“.

Ovo akustično veče u Koncertnoj dvorani Banskog dvora repertoarski su činile su pjesme koje su obilježile Zdenkinu karijeru među kojima su i najpoznatiji hitovi poput “Žene za sva vremena”, ali i singlovi sa posebnih izdanja iz sedamdesetih i osamdesetih godina kao što su “Frka” i “Volim te ko konja” koji su ponovo aktuelizovani zanimljivim izvođenjima, obradama ili reizdanjima koji potvrđuju Zdenku Kovačiček kao umjetnicu ispred svog vremena.

Granice su za Zdenku Kovačiček bile i ostale nepoznanica – podjednako je svoje mjesto našla u Evropi, Rusiji i Americi, kao i u različitim muzičkim žanrovima i umjetničkim formama. Bez obzira na iskustvo i godine iza sebe, ne prestaje sa konstantnom muzičkom nadgradnjom. Mnogi je smatraju najboljim džez-rok vokalom s naših prostora, vrhunskim izvođačem bluza, kao i prvom damom džeza. Poznata je po specifičnom vokalu i stilskom afinitetu, izraženom smislu za interpretaciju, kao i majstorskim improvizacijama.

(Banski dvor)