ZDRAV ŽIVOT I PORODIČNE VRIJEDNOSTI U nedjelju 2. banjalučki piknik

U najljepšem parku u Banjoj Luci u nedjelju 20.05. biće održan drugi po redu banjalučki piknik. U pitanju je nastavak projekta kompanije Krajina klas u saradnji sa Rekreativnom zonom Banja Luka.

Prema riječima organizatora, piknikom žele da ožive i promovišu ljepotu našeg grada i parka Mladen Stojanović.

-Cilj projekta je promovisanje zdravog života, sportskog druženja, porodičnih vrijednosti i prijateljstva, kao i vraćanje prirodi i čuvanja iste. Piknik je takođe i društveno odgovorni projekat, čiji detaljniji plan ćemo predstaviti naredne sedmice, objasnila je Andrea Lizdek, asistent marketinga u ovoj kompaniji.

Piknik je prošle godine ponudio novi koncept društvenog dešavanja za stanovnike grada na Vrbasu, a organizatori se nadaju da će tako biti i u nedjelju. Frizbi, reketi, lopte, knjige, društvene igre, samo su neki od rekvizita koji će izletnicima poslužili za kvalitetan odmor i zabavu. Pripremljen je i raznovrstan zabavni i sportsko-rekreativni sadržaj u kojem će uživati brojne porodice sa djecom, tinejdžeri, ali i pripadnici treće životne dobi.

Da bi druženje u prirodi proteklo u što boljoj atmosferi pobrinuće se „Manja“, domaći trgovači lanac „Tropic“, kompanija „Mlijekoprodukt“, kompanija „Zlatiborac“, kompanija „Vitinka“, kompanija „Vitaminka“ i „Minea“.

Takođe, biće organizovana zabavna nagradna sportska takmičenja, ali i osigurani slasni piknik zalogaji za sve izletnike i to ukusni sendviči od Zlatiborac sendvič salame, Manjini kroasani, domaće Vitalia mlijeko i jogurti, Minea kafa, te voda i sokovi komapanije „Vitinka“.

-Biće to pravi piknik, sa dekicama i jastucima na travi, pored muzike koja će takođe biti prilagođena laganim ritmovima imaćemo i razne igre poput Tatatijade, Boot kampa, badmintona, frizbija, tvistera na travi, kartanja, pravljenja sapunice… Nakon radne sedmice sigurni smo da će se banjalučki piknik pokazati kao idealan vid druženja sa porodicom i prijateljima, opuštanja u prirodi i uživanja u trenucima koji se pamte, kaže Lizdekova.

Kao što su obećali prošle godine, organizatori su se potrudili da banjalučki piknik postane tradicionalno gradsko dešavanje. Zajedno sa Rekreativnom zonom Banja Luka i partnerima projekta, žele da to bude događaj u kojem će klinci, roditelji, mladi i stari uživati i družiti se.

Piknik će se održati u nedjelju, 20. maja, sa početkom u 11 časova, a na druženje, odmor i zabavu pozvani su svi građani.

BOMBAŠ PRED VRATIMA SLOBODE Centar za socijalni rad: Porodica umanjuje teško duševno stanje Stevanovića

Centar za socijalni rad Banjaluka (CSR) utvrdio je da članovi porodice bombaša Željka Stevanovića, koji je osuđen na prisilno liječenje zbog ubistva Bore Topića, vozača “Autoprevoza”, imaju sklonost ka idealizaciji porodičnih odnosa, te da minimiziraju teško duševno stanje u kojem se nalazi Stevanović, saznaje Srpskainfo. U CSR su ujedno zaključili da, obzirom da nisu u

Pavlović priznao da je prijetio banjalučkoj novinarki

Banjalučanin Mileta Pavlović priznao je da je prije dva dana prijetio novinarki Milkici Milojević, saznaju nezvanično “Nezavisne”. Podsjećamo, banjalučka policija uhapsila je u petak Miletu Pavlovića zbog sumnje da je prijetio Milkici Milojević, novinarki “EuroBlica”. Iz Policijske uprave (PU) Banjaluka saopšteno je, navodeći njegove inicijale, da je on uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično

Mladi banjalučki muzičari u humanitarnoj misiji

Mladi banjalučki bendovi “Rotten”, U.D.B.A. i “Đepeto” zajedničkim snagama organizuju humanitarni koncert za štićenike Doma “Rada Vranješević”. Ovaj događaj biće održan ove subote s početkom u 20 časova u Sokolskom domu u Banjaluci. Povodom najavljenog koncerta jedan od organizatora Kerim Kobilj iz benda “Rotten” ističe da mladi ljudi treba da rade ovakve akcije što je

Pomozimo Predragu Duronjiću da pobijedi bolest

Predragu Duronjiću iz Banjaluke je, zbog dugogodišnje bolesti, potrebna transplatacija bubrega i pankreasa koja se radi u italijanskom gradu Padova. Za transplataciju je potrebno 75.000 evra plus put i boravak u Italiji. Porodica i prijatelji mole sve humane ljude da pomognu u sakupljanju novčanih sredstava kako bi ovaj momak pošao na liječenje u Italiju. Otvoren

SUBAŠIĆ: Gačić je tri mjeseca volontirao u „Mozaiku prijateljstva“

Nakon što je iz bihaćkog zatvora stigao u Banjaluku, serijski ubica Edin Gačić je počeo da volontira u humanitarnom udruženju „Mozaik prijateljstva“. Miroslav Subašić iz „Mozaika“ za SrpskaCafe kaže da je to bio dogovor Centra za socijalni rad i policije. – Oni su se tako i dogovorili i on je počeo da volontira kod nas

Voda stiže u više dijelove Česme

Izgradnja vodovodne mreže u nekoliko ulica i naselja, kao i projektovanje nove, neizgrađene mreže, u ovoj godini planirano je u vrijednosti od 780.000 KM, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove. Konkretno, u planu je izgradnja vodovoda Česma II, III i IV visinska zona, vodovoda Jagare i Banjica, podsistem Rekavice, te izgradnja vodovoda Mišin Han.