ZDRAV ŽIVOT I PORODIČNE VRIJEDNOSTI U nedjelju 2. banjalučki piknik

U najljepšem parku u Banjoj Luci u nedjelju 20.05. biće održan drugi po redu banjalučki piknik. U pitanju je nastavak projekta kompanije Krajina klas u saradnji sa Rekreativnom zonom Banja Luka.

Prema riječima organizatora, piknikom žele da ožive i promovišu ljepotu našeg grada i parka Mladen Stojanović.

-Cilj projekta je promovisanje zdravog života, sportskog druženja, porodičnih vrijednosti i prijateljstva, kao i vraćanje prirodi i čuvanja iste. Piknik je takođe i društveno odgovorni projekat, čiji detaljniji plan ćemo predstaviti naredne sedmice, objasnila je Andrea Lizdek, asistent marketinga u ovoj kompaniji.

Piknik je prošle godine ponudio novi koncept društvenog dešavanja za stanovnike grada na Vrbasu, a organizatori se nadaju da će tako biti i u nedjelju. Frizbi, reketi, lopte, knjige, društvene igre, samo su neki od rekvizita koji će izletnicima poslužili za kvalitetan odmor i zabavu. Pripremljen je i raznovrstan zabavni i sportsko-rekreativni sadržaj u kojem će uživati brojne porodice sa djecom, tinejdžeri, ali i pripadnici treće životne dobi.

Da bi druženje u prirodi proteklo u što boljoj atmosferi pobrinuće se „Manja“, domaći trgovači lanac „Tropic“, kompanija „Mlijekoprodukt“, kompanija „Zlatiborac“, kompanija „Vitinka“, kompanija „Vitaminka“ i „Minea“.

Takođe, biće organizovana zabavna nagradna sportska takmičenja, ali i osigurani slasni piknik zalogaji za sve izletnike i to ukusni sendviči od Zlatiborac sendvič salame, Manjini kroasani, domaće Vitalia mlijeko i jogurti, Minea kafa, te voda i sokovi komapanije „Vitinka“.

-Biće to pravi piknik, sa dekicama i jastucima na travi, pored muzike koja će takođe biti prilagođena laganim ritmovima imaćemo i razne igre poput Tatatijade, Boot kampa, badmintona, frizbija, tvistera na travi, kartanja, pravljenja sapunice… Nakon radne sedmice sigurni smo da će se banjalučki piknik pokazati kao idealan vid druženja sa porodicom i prijateljima, opuštanja u prirodi i uživanja u trenucima koji se pamte, kaže Lizdekova.

Kao što su obećali prošle godine, organizatori su se potrudili da banjalučki piknik postane tradicionalno gradsko dešavanje. Zajedno sa Rekreativnom zonom Banja Luka i partnerima projekta, žele da to bude događaj u kojem će klinci, roditelji, mladi i stari uživati i družiti se.

Piknik će se održati u nedjelju, 20. maja, sa početkom u 11 časova, a na druženje, odmor i zabavu pozvani su svi građani.

U nesreći kod Prnjavora poginuli Dario Petrović i Ljubiša Ninković

Prnjavorčani Dario Petrović (40) i Ljubiša Ninković (48) poginuli su u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Prnjavor-Derventa u mjestu Lužani, dok su dva muškarca povrijeđena, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Petrović je upravljao automobilom “pežo 206”, a Ninković je bio saputnik u istom vozilu. Povrede su zadobili suvozač iz “pežoa” Savo Vasić (24),

Gorivo jeftinije do sedam feninga

I do sedam feninga pojeftinilo je gorivo na nekim benzinskim pumpama u Banjaluci, čime je krak talasa rezanja cijena benzina i dizela, nakon Semberije, zahvatio i najveći grad Republike Srpske. Da će doći do ovog trenda, “Nezavisne” su objavile prije nekoliko dana, pozivajući se na informacije iz resornog ministarstva, ali i na stav prometnika naftnih

“PLES JE ŽIVOT” Revija mladih plesača u Domu omladine

“Zdravo da ste” omladinski centar, uz podršku Grada Banjaluka, i ove godine organizuje plesni događaj – Revija plesača. Ovaj događaj će se održati 25. novembra u Domu omladine sa početkom u 15 časova. Učestvovati mogu mladi od šest do 30 godina starosti sa osmišljenom jednom ili više koreografija u trajanju do tri minute. – Manifestacija

TANJA STUPAR-TRIFUNOVIĆ: Poezija traži da osvijetli zatamnjenja

Poezija uvijek ima te svoje univerzalne teme, kojih se ja ne odričem i vrlo su mi drage, a negdje su novi načini ili pokušaji da se da i lični pečat vremena pošto nas ono obilježi svakako i ja ne bježim od toga da pristupim na savremen način, odnosno iz savremene perspektive zato što me i