Vijesti 19.03.2021.

Zdravku Milanoviću iz Čardačana određen pritvor: Pucao na suprugu jer je htjela u Austriju

ČITANJE: 2 minute

Zdravko Milanović (67) iz Čardačana kod Laktaša pucao je na suprugu Nevenku (56) jer je bio ljut zato što je ona opet željela da ide u Austriju kod snahe, saznaje “Glas Srpske”.

Prema saznanjima Glasa on je to ispričao tokom ispitivanja u policiji. Izvor blizak istrazi je kazao da je njegova supruga prije nekoliko dana bila kod snahe, a kobne večeri mu je rekla da želi opet da ide, zbog čega je izbila svađa.

– Njega je to razbjesnjelo, da li zbog ljubomore, ili čega već, ali je to dovelo do žustre rasprave tokom koje je on uzeo pušku koja je bila u hodniku i pucao na ženu – rekao je naš izvor.

Milanoviću, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva, juče je određen pritvor na zahtjev banjalučkog Okružnog tužilaštva zbog bojazni od uticaja na svjedoke i dokaze, kao i zbog bojazni od remećenja reda i mira.

Njegov branilac Zoran Jošić najavio je žalbu na odluku o pritvoru.

– Dobro je što je sud odbio da mu odredi pritvor zbog bojazni od ponavljanja djela, ali smatram da nema osnova ni po drugim tačkama – rekao je Jošić.

Osumnjičeni je u ponedjeljak oko 23 časa u njihovoj porodičnoj kući pucao u Čardačanima, pogodio suprugu Nevenku u grudi i teže je povrijedio. Žena je smještena u Univerzitetski klinički centar RS i za sada je stabilnog zdravstvenog stanja. Saznajemo da je Milanović nakon poziva upućenog policiji sjeo u automobil, otišao u policijsku stanicu Laktaši i predao se te im dao pušku.

– Patrola je nakon njegovog poziva upućena na lice mjesta i oni su se automobilom mimoišli. Policajci su u kući u sobi pronašli ranjenu Nevenku koja je davala znakove života te su odmah pozvali Hitnu pomoć, koja ju je brzo odvezla u bolnicu – rekao je izvor blizak istrazi.

Milanovići imaju dvojicu sinova, koji imaju kuću pored one gdje se dogodila pucnjava i takođe ništa nisu znali dok im policija nije pokucala na vrata. Kratko su ispričali da je trebalo da idu da žive u Austriju te da su i ranije imali problema s ocem.

– Ništa od njega nismo tražili, samo da bude normalan – prokomentarisali su sinovi Milanovića.

Milanović je bio lovac te je tako imao i pušku iz koje je, kako se sumnjiči, pucao u suprugu.

Oružje

Policija je kod Zdravka Milovanovića pretresom kuće pronašla poluautomatsku i automatsku pušku te municiju. Kakao saznajemo, on je na ispitivanju rekao da su oružje donijeli njegovi sinovi i da su ga oni sakrili u pomoćne objekte, prenosi Glas Srpske.

(A.M.)