Vijesti 21.12.2020.

ZDRAVSTVENO STANJE: Milorad Dodik stabilno, nije životno ugrožen

ČITANJE: 2 minute

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je hosipitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, stabilnog je zdravstvenog stanja i nije životno ugrožen, potvrđeno je za RTRS.

Iz UKC-a, gdje je sinoć primljen na liječenje, saopšteno je da je u toku detaljna dijagnostička obrada.

Urađen je još jedan test na virus korona, a rezultati prvog – zbog kontakta sa zaraženom osobom virusom korona, bili su negativni.

Dodik je zbog mučnine i bolova u želucu hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

– Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik hospitalizovan je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske zbog mučnine i bolova u želucu, a zdravstveno stanje za sada je stabilno i nije životno ugrožen.

U toku je detaljna dijagnostička obrada – saopšteno je iz UKC-a Srpske.

Zdravstveno stanje srpskog člana Predsjedništva i lidera SNSD-a praćeno je redovno jer je boravio u izolaciji od 16. decembra,zbog kontakta sa osobom zaraženom virusom korona.

Test na Kovid – 19 pokazao je negativan rezultat, potvrdio je za našu Televiziju portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Predsjednik je osjećao određenu malaksalost i zbog te malaksalosti kao i mučnine sinoć je primljen u UKC. Ono što je jako bitno jeste da, osim toga što sam spomenuo, predsjednik se osjeća dobro, nije priključen na bilo kakve aparate, na bilo kakve uređaje za pomoć pri disanju ili bilo čemu. Dakle, osjeća se dobro. Prati se njegovo kompletno stanje i već sutra ujutru će biti više informacija – izjavio je Kovačević.

Kovačević je dodao da je urađen još jedan test na virus korona, a više informacija saopštiće kada bude završena analiza.

(RTRS)