Vijesti 28.03.2016.

“Zelene beretke”: Regulisati ko može pjevati u Sarajevu!

ČITANJE: 2 minute
zelene-beretka-dobrovoljacka-2015
“Zelene beretke” žele da se određuje ko (ne) može nastupati u Sarajevu!

Inicijativu namjeravaju predati premijeru Kantona Sarajevo, članovima Vlade Kantona Sarajevo, predsjedniku Skupštine Kantona Sarajevo, svim klubovima političkih stranaka, gradonačelniku i njegovom zamjeniku, predsjedniku Vijeća Grada Sarajeva,vijećnicima Grada Sarajeva.

U vrijeme kada se prava boraca i ratnih vojnih invalida krše na svakom koraku, kada mnogi ostaju i bez najosnovnijih sredstava za život i kompletna nepravda mnoge dovodi do samouubistva, Udruženje boraca “Zelene beretke’ odlučilo je da su estradna pitanja ono što je u ovom momentu prvo na listi prioriteta boračke populacije, prenosi Slobodna Bosna.

“Zelene beretke” su, stoga, nakon koncerta Marije Šerifović u ‘Zetri’, pripremile inicijativu za formiranje komisije koja će odobravati organizovanje javnih nastupa kao što su koncerti stranih izvođača u svim salama koje su vlasništvo Kantona Sarajevo.

“Naša ideja je da prije potpisivanja ugovora s dvoranama kao što su “Skenderija”, “Zetra” i svim drugim koje mogu primiti više od 500 ljudi, organizatori moraju imati saglasnost komisije. Svaka najava nekog izvođača će biti preispitana i ako je svojim prijašnjim nastupima na javnim ili privatnim zabavama veličao četništvo ili ustaštvo ili širio nacionalnu mržnju neće moći nastupiti u našem gradu”, saošteno je iz ‘Zelenih beretki’.

“Pitamo se je li državi preče zaraditi godišnje 60.000 KM ili da žrtve agresije trpe poniženja?

Oni koji su na bilo koji način svojim postupcima pomagali i podržavali agresora, isticali obilježja agresora, negirali agresiju, učestvovali u agresiji i poticali je ili su to radili njihovi vlasnici – organizatori – menadžeri neće moći nastupati ili organizovati bio kakvu manifestaciju u našem Sarajevu. Naš grad je i više nego tolerantan, a sve na svoju štetu. Došlo je vrijeme da se počne misliti na žrtve agresije”, stoji u saopštenju ovog Udruženja.

Inicijativu namjeravaju predati premijeru Kantona Sarajevo, članovima Vlade Kantona Sarajevo, predsjedniku Skupštine Kantona Sarajevo, svim klubovima političkih stranaka, gradonačelniku i njegovom zamjeniku, predsjedniku Vijeća Grada Sarajeva, vijećnicima Grada Sarajeva.

(Atv)