Svijet 18.10.2022.

Zelenski: Rusi uništili 30% naših elektrana

ČITANJE: 1 minuta

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na društvenim mrežama je objavio reakciju na izvještaje o novim ruskim udarima na energetsku infrastrukturu u nizu ukrajinskih gradova.

“Još jedna vrsta ruskih terorističkih napada – ciljanje energetske i kritične infrastrukture Ukrajine. Od 10. oktobra uništeno je 30% ukrajinskih elektrana, što je uzrokovalo nestanke struje širomzemlje. Nema više prostora za pregovore s Putinovim režimom”, objavio je Zelenski.

Moskva nastavlja napade na elektroenergetske sisteme

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske oružane snage izvele novu seriju raketnih napada iz vazduha i sa mora po energetskim objektima i sistemu vojne uprave Ukrajine, ističući da su pogođeni svi najznačeni ciljevi.

“Oružane snage Rusije su tokom dana nastavile da izvode napade visokopreciznim oružjem velikog dometa vazdušnog i pomorskog baziranja na sisteme vojne uprave i energetske sisteme Ukrajine, kao i arsenale s municijom i oružjem strane proizvodnje. Svi naznačeni ciljevi su pogođeni”, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva, prenio je Sputnjik.

(N.M.)