Svijet 25.10.2022.

Zelenski se obratio na samitu u Zagrebu: Ukrajinska zastava vijoriće se na Krimu

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se video-vezom Krimskom samitu u Zagrebu.

“Hvala vam svima. Hvala što podržavate Ukrajinu i Krim. Naše zajedničke vrijednosti su nas ujedinile na prošlom samitu. To je izostalo 2014, kada je Rusija počela sa svojom suludom agresijom. I nakon gotovo osam godina sve zemlje osjećaju posljedice te agresije. Svi trpe, svijet gubi. Svemu tome je uzrok okupacija Krima 2014.

Rusija može izazvati glad u svijetu.

Krim je strateška utvrda, a svijet je postao mjesto ucjene. Rusija sada ucjenjuje cijeli svijet. Rusija tvrdi da je Krim njihov od 2014, ali mi smo sada ovdje kako bismo pokazali da je ono što se dogodilo na Krimu privremeno, okupacija.

Ukrajinska zastava ponovno će se vijoriti na Krimu. Krim će biti oslobođen, tek tada će svijet osjetiti da je siguran i da je rat gotov.

Kad se naša zastava ponovo zavijori, znaće se da će se ponovno vratiti ljudska prava.

Bio sam na Berlinskoj konferenciji o obnovi Ukrajine. Nakon što pobijedimo, obnovićemo svoju Ukrajinu, cijelu Ukrajinu, njenu infrastrukturu, njenu kulturnu baštinu. Potrebne su nam tri stvari u ovim teškim vremenima: vojna podrška, finansijska podrška i sankcije. Ja vas molim da to radite, što jače, to je temelj za budući mir. Kasnije, kad vratimo Krim, trebaće nam vaše iskustvo kako bi Krim bio normalno mjesto za život. Naša saradnja se mora održati nakon što vratimo teritoriju.

Hvala na gostoprimstvu. Slava Ukrajini”, zaključio je Zelenski, prenosi Index.

 

00:00
/
09:44

Ukrajinska zastava ponovno će se vijoriti na Krimu. Krim će biti oslobođen, tek tada će svijet osjetiti da je siguran i da je rat gotov.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kad se naša zastava ponovo zavijori, znat će se da će se ponovno vratiti ljudska prava.

Bio sam na Berlinskoj konferenciji o obnovi Ukrajine. Nakon što pobijedimo, obnovit ćemo svoju Ukrajinu, cijelu Ukrajinu, njenu infrastrukturu, njenu kulturnu baštinu. Potrebne su nam tri stvari u ovim teškim vremenima: vojna podrška, financijska podrška i sankcije. Ja vas molim da to radite, što jače, to je temelj za budući mir. Kasnije, kad vratimo Krim, trebat će nam vaše iskustvo kako bi Krim bio normalno mjesto za život. Naša suradnja se mora održati nakon što vratimo teritorij.

Hvala na gostoprimstvu.

Slava Ukrajini.”