Sport 09.12.2016.

Želim sa Banjalučanima plasman u Premijer ligu

ČITANJE: 2 minute

Vezista Borca, Nenad Kiso, će nositi crveno-plavi dres i u nastavku sezone. Dvadesetsedmogodišnjii fudbaler je bio važna karika u ekipi koja je jesen okončala na prvom mestu šampionata RS, a strateg tima Vule Trivunović je njegov ostanak u Platonovoj ulici označio kao jedan od prioriteta.

– Želja da ostanem u Borcu nije sporna, a sve ostalo je na upravi kluba. Ima dosta vremena do nastavka sezone, a vjerujem da će doći do dogovora. Zadovoljan sam statusom, na dobrom smo putu za povratak u elitu, gdje je Borcu mjesto, s obzirom na grad, navijače, istoriju i sve ostalo. Uprkos svemu imamo još puno prostora za napredak, kako bi klub opet igrao značajnu ulogu u šampionatu BiH i bio konkuretan za Evropu – rekao je Kiso i dodao da je više nego zadovoljan igrom ekipe ove jeseni.

– Ostao sam ljetos u Borcu zbog trenera, Zorana Dragišića. Malo smo krenuli sporije, to je njega koštalo odlaska s klupe, ali ubjeđen sam da bi bili prvi na tabeli i sa njim i sa Vladom Jagodićem i sa sadašnjim trenerom Vuletom Trivunovićem. Kako je prvenstvo odmicalo pokazali smo šta možemo i šta nam je cilj, to je Premijer liga i ubjeđen sam da ćemo taj cilj ispuniti.

Dolazak do prve pozicije na tabeli nije bio lak kao što izgleda na papiru, pošto je prvenstvo bilo prilično izjednačeno, ima nekoliko jakih ekipa koje su pokazale da nam neće olako prepustiti titulu.

Igrali smo dobru odbranu od početka prvenstva, sa dolaskom trenera Trivunovića popravila se efikasnost, što smo iskoristili da jesenji dio prvenstvo završimo kao prvaci – kaže Kiso.

Oproštaj Maletića

Nekadašnji reprezentativac BiH, Darko Maletić, danas će zvanično objaviti završetak igračke karijere.

Pomenuti desni bočni fudbaler je doživio težu povredu u finišu protekle sezone zbog čega nije bio na raspolaganju stručnom štabu u prvom dijelu sezone, a za danas je sazvao pres konferenciju na kojoj će da objavi odluku o povlačenju.

(blic.rs)