Vijesti 27.01.2016.

Željko Inđić, policajac pljačkaš: Okaljao sam uniformu i čast svih pripadnika MUP-a RS

ČITANJE: 2 minute
specijalci mup pljacka
Pripadnik Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske, Željko Inđić, jedan od osumnjičenih za oružanu pljačku blindiranog kombija “Sector securityja” na autoputu Banjaluka-Gradiška, uputio je javno izvinjenje zbog toga što je, kako je naveo, “okaljao, kako uniformu koju nosi, tako i čast svih pripadnika MUP-a RS.”

-Želim da se javno izvinim svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske zbog događaja koji je potresao, kako građane Republike Srpske, tako i sve pripadnike MUP-a Republike Srpske- naveo je Inđić u pisanoj izjavi koja je u posjedu Srne.

Inđić ističe da kao pripadnik Specijalne jedinice policije MUP-a RS i činjenice da je učestvovao u krivičnom djelu organizovani kriminal iz Krivičnog zakona Republike Srpske u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo osjeća neizmjernu sramotu i kajanje koje je veoma teško opisati ovog momenta.

-Osjećam sramotu, posebno u odnosu na moje kolege, zato što sam okaljao, kako uniformu koju nose, tako i čast svh pripadnika MUP-a RS. Znam da ovim izvinjenjem ne mogu vratiti povjerenje ni kolega, niti građana, niti mogu sebe opravdati zbog svojih postupaka, ali sam osjećao moralnu potrebu da se izvinim- naveo je Inđić.

Pljačka blindiranog vozila kompanije “Sector securityja” dogodila se 22. septembra prošle godine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani. U pljački je ukradeno oko 600.000 KM, a riječ je o novcu iz Unikredit banke koji je trebalo da bude transportovan u centralu u Zagrebu.

U pucnjavi u kojoj su korištene automatske puške i raketni bacač “zolja” ranjen je zaštitar.

Inđić i pripadnik Specijalne jedinice policije Goran Janjuz pušteni da se brane sa slobode.

Ostalim osumnjičenim za oružanu plačku, pripadnicima Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske Goranu Parašu, Vladanu Maliću i Aleksandru Popoviću, te zaposlenom u Agenciji “Sector securityju” Danijelu Kuzmiću i suvlasniku auto-kuće plac za prodaju vozila “Kvatro” Olegu Bandi banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor.

(NN)