Magazin 18.11.2015.

Željko Joksimović vam je seksi? Ček’ da vidite njegovog brata!

ČITANJE: 2 minute
sasa-joksimovic
Jedan pjeva, drugi glumi. Familija kreativaca, ali među njima nema rivaliteta.

Žene u regionu uzdišu za Željkom Joksimovićem, što zbog izgleda, što zbog osjećajnih pjesama, a neke i zbog njegove svojevrsne drskosti. Ali, nije Željko jedini takav Joksimović. Mnoge bi rekle da je od njega čak i zgodniji njegov devet godina mlađi brat – Saša, tvrdi RTL za koji je Željko dao intervju.

– On je zapravo više postao aktuelan i da kažem poznat u svom poslu mnogo ranije nego što sam ja postao poznat u svom poslu. Međutim, sve se to kompenzovalo onim „E, to je Željkov brat.“

Saša je glumac koji karijeru nikada gradio na bratovljevom imenu, a Željko kaže da je Saši bilo malo teže nego njemu da izgradi svoje ime i da je vrlo talentovan za posao kojim se bavi.

Ako pitate njihovu mamu Vesnu, mlađi sin je umjetnički i nadareniji. Ali svađe i ljubomore među braćom nema. Jedan su drugom iskrena podrška. U izdavačkoj kući Željka Joksimovića radi gotovo cijela njegova porodica.

– Velika priča. Jedna geneza, da kažem, od samog starta pa odrastanja svih nas, ne samo mene, nego moje porodice, mojih bližnjih koji su me podržavali. Sad se to preselilo na moju ćerku i na moju suprugu”, rekao je Joksimović.

A kad je riječ o njegovom odrastanju, moglo bi se reći da je prije zapjevao i zasvirao nego progovorio. Imao je tek tri godine kada je kao čudo od djeteta, s harmonikom koja je bila veća od njega, postao zvijezda emisije Babino unuče. I dan danas, ne može da zamisli dan u kojem se, barem na kratko, ne bi posvetio muzici.

– Volim da svakog dana nešto novo napravim pa makar i nešto loše, ali sam nešto napravio. Zamislite onog čovjeka kojem prođe dan, a nije radio ništa!”

Željko ovih dana do posljednjeg detalja razrađuje plan prvo beogradskog, pa velikog zagrebačkog koncerta koji je najavljen za dan prije Dana zaljubljenih.

– Moja ideja je da na ovom koncertu promovišem cijeli novi album jer je zaista odličan. Stvarno je dobar. I ljudi treba da čuju uživo kako to izgleda i kako zvuči. S tim u vezi, te neke starije pjesme, volio bih da sviram sve, ali to je onda deset sati koncerta!”.

(Prva.rs)