Vijesti 08.04.2016.

Željko Vulić ponovo na sudu

ČITANJE: 2 minute
zeljko-vulic-na-sudu
Banjalučanin Željko Vulić opet je u sudnici. Tereti se da je automobilom udario policajca koji je obezbjeđivao gradnju pristupnog puta do njegove kuće.

Tužilaštvo je u osnovnom sudu kao dokaz puštalo snimke incidenta iz jula 2013. godine. Niste prikazali sve detalje, tvrdi odbrana. Kao dokaz će predložiti i snimak ATV-a objavljen u informativnim emisijama.

“Mi ćemo svakako insistirati da se cjelokupni događaj prikaže jer, ono što je bitno ovdje naglasiti jeste da se ovaj događaj ne može posmatrati o tome šta se desilo samo u tih pet minuta, pa nije ni pet minuta bilo, nego je potrebno sagledati cjelokupan događaj”,rekla je Mirna Delalić, advokat Željka Vulića.

Banjalučko okružno tužilaštvo o slučaju Vulić bez komentara. Završili su sa iznošenjem svojih dokaza. Do sada su kao svjedoke saslušali povrijeđene policajce, ali i vještaka tužilaštva koji je vještačio tjelesne povrede dvojice policajaca.

Željko Vulić tvrdi da je čitav slučaj izrežiran. Traži uvid u cjelokupnu dokumentaciju iz Klinike za psihijatriju gdje je završio nakon hapšenja tokom kojeg se i desio incident zbog kojeg mu se sudi.

“Boje se da će ti nalazi biti iskorišćeni u pozitivnom smislu, da će meni nešto koristiti u odbrani”, rekao je Željko Vulić.

Željko Vulić i njegova dva sina uhapšena su u julu 2013. godine, jer su sprečavali da bageri počnu da grade pristupni put pored zgrade “Grand trejda” u centru Banjaluke. Vulić je tada, vozeći automobil po dvorištu, povrijedio dva policajca.

Osnovni sud optužnicu je potvrdio početkom prošle godine, nakon čega je počelo suđenje. Nastavak je zakazan za dva mjeseca kada je na redu odbrana.

(Atv)