Vijesti 05.08.2020.

Zeljković: Definitivno nećemo imati školstvo kao što smo imali prije korone

ČITANJE: 1 minuta

Institut za javno zdravstvo RS izdaće preporuke u vezi sa načinom održavanja nastave u novoj školskoj godini, a preporuke se očekuju do kraja sedmice, i biće izdate u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture, rekao je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta.

Zeljković je u Jutarnjem programu RTRS-a naveo da će đaci od septembra pohađati nastavu u školi, ali uz određene izmjene. Broj učenika koji će odlaziti u školu i način izvođenja nastave biće definisani do kraja sedmice.

“Definitivno nećemo imati školstvo kao što smo imali prije korone, ali nam je jako bitno da  školstvo vratimo na određeni nivo normale. To podrazumijeva da učenici krenu u školu sa određenim izmjenama u samom nastavnom procesu, u smislu trajanje časova, broj učenika u učionicama, načina odvijanja nastave…”, rekao je Zeljković i dodao da se trenutno razmatra cjelokupna situacija.

On je istakao da su bitna i iskustva drugih zemalja.

“Mnoge zemlje prihvataju model online nastave gdje učenici neće odlaziti na nastavu, već će se organizovati nastava na daljinu”, kaže Zeljković.

(A.M/banjaluka.net)