Sport 19.04.2021.

Zeljković: Podrška UEFA za sve planirane projekte saveza

ČITANJE: 1 minuta

Fudbalski savez BiH dobiće punu podršku Evropske fudbalske federacije /UEFA/ za sve planirane projekte, rekao je predsjednik Saveza Vico Zeljković nakon današnjeg sastanka sa prvim čovjekom UEFA Aleksandrom Čeferinom.

“Imali smo konstruktivan sastanak. Razgovarali smo na sve teme koje se tiču saradnje Saveza sa UEFA. Dobićemo podršku za projekte koje smo najavili i predstoji nam puno posla”, rekao je Zeljković.

On je rekao za ATV da će Fudbalski savez BiH imati pomoć UEFA kada je riječ o infrastrukturnim projektima.

“U narednih mjesec danas nas očekuje još jedan sastanak u Nionu. U zavisnosti od virusa korona, očekujemo i dolazak Čeferina u Sarajevo i Banjaluku”, rekao je Zeljković.

Govoreći o današnjim dešavanjima na evropskoj fudbalskoj klupskoj sceni, Zeljković je ocijenio da to jako težak period za sam fudbal, ali da UEFA ima snage da sve ovo iznese.

“Ono što je dobro u ovom trenutku, svih 55 asocijacija podržava UEFA u namjerama da ostane stari sistem Lige šampiona. Jako je teško sada prognozirati neke stvari, ali prevladava da asocijacija stane iza UEFA”, rekao je Zeljković.

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH sastao sa Čeferinom nakon današnje sjednice Izvršnog odbora UEFA koja je održana u švajcarskom Montreu.

(Srna, E.M)