ZELJKOVIĆ: U toku veliki razgovori sa Mandarićem

Predsjednik Borca Vico Zeljković na novogodišnjem koktelu za predstavnike medija govorio o protekloj godini, planovima za budućnost, dugovanjima, ambicijama u Kupu BiH, odnosu sa Milanom Mandarićem…

Godina na izmaku je bila jedna od najtežih u Borčevoj istoriji.

Crveno-plavi su zbog dugovanja prema FK Džaja izgubili premijerligaški status koji su izborili na terenu. Ali, nisu samo dugovanja bila problem, već i odnos sa najvaterenijim navijačima – popularnim Lešinarima, koji su zbog zbog i dalje nepoznatog sukoba sa klupskim rukovodstvom odlučili da “bojkotoju” utakmice omiljenog kluba.

Rješenje tog sukoba još nije na vidiku, ali sa druge strane, dugovanja koja su Banjalučane poslala u Prvu ligu Republike Srpske su izmirena što je prema riječima predsjendika kluba Vice Zeljkovića jedan od preduslova da Borac postane stabilan klub.

“Bila je ovo teška godina, ali nakon svih onih dešavanja ljetos kada se činilo da smo na ivici gašenja sada je na kraju godine potpuno druga slika. Mogu da kažem da smo na putu da postanemo stabilan klub, a to znači da svoje obaveze izmirujemo na vrijeme. Danas smo isplatili platu za novembar mjesec i sa te strane nemamo poteškoća u funkcionisanju kluba što je prvi preduslov za ozbiljnije stvari koje planiramo da ostvarimo u budućnosti”, rekao je na početku obraćanja okupljenim novinarima Vico Zeljković.

Prvi čovjek Borca ističe da će do kraja januara postići dogovore i isplatiti dugovanja prema svim bivšim igračima i trenerima, kao i dugovanja u Omladinskoj školi.

U narednoj godini u planu je pravljenje još jednog pomoćnog terena, kao i projekat “Beton hale” za koji su dobijeni lokacijski uslovi i sada je fazi pronalaska sredstava i načina finansiranja.

“Uz pomoć FSRS ući ćemo i u rekonstrukciju postojećih reflektora na stadionu kako bismo ispunili uslove za licencu za evropska takmičenja. Kada je riječ o licenci za Premijer ligu BiH, nju ćemo dobiti u prvostepenom postupku u martu naredne godine. Ne zato što će nam je neko pokloniti, već što smo dosta radili i ispunili sve uslove. Riješili smo dug prema FK Džaja i sveli dug prema Poreskoj upravi sa 13 na šest miliona maraka. Ostavljaju obaveze prema dobavljačima, ali i to će doći na red”.

Kada je riječ o sportskim ciljevima, broj jedan je povratak u Premijer ligu, dok u su najveće ambicije i u Kupu BiH.

“Kada se pogleda na papiru, realno smo četvrti favorit. Ali, ne želim da stavljam preveliki akcenat na to jer odmah se podigne previše pepela i ne ispadne na kraju kako treba. Ipak, želim javno da kažem da imamo ambiciju da idemo do kraja”.

Prozivka je zakazana za 15. januar, a ekipa 28. januara odlazi na pripreme u Antaliju gdje će odigrati pet pripremnih utakmica koje ćete moći gledati na TV Arena sport.

Povratak iz Turske je planiran za 8. februara. U drugoj polovini mjeseca tim ponovo odlazi na pripreme, ovaj put u slovenačke Terme Čatež, gdje će odigrati prijateljsku utakmici protiv ljubljanske Olimpije.

Zeljković je istakao da su u toku intenzivni razgovori sa vlasnikom Olimpije Milanom Mandarićem oko njegovog eventualnog dolaska u Borac ili finansijske pomoći.

“Mi radimo jednu vrstu analize koja njega zanima, dok i neki njegovi ljudi ovdje takođe sprovode svoje analize. Tražimo model na koji način bi to moglo da ide i u toku su veliki razgovori oko toga”.

Predsjednik Borca zahvalio se i Ognjenu Vranješu na nesebičnoj pomoći oko organizacije “Crveno – plave” večeri FK Borac.

“Vranješ je još jednom pokazao koliki je Borčevac i početkom godine ćemo ga ugostiti ovdje u prostorijama kluba gdje ćemo mu se na neki način odužiti za sve što je učinio”,zaključio je Vico Zeljković.

(Mondo)

(FOTO) “Konferencija beba” u Banjaluci okupila veliki broj mališana

“Konferencija beba” održana večeras u parku “Petar Kočić” okupila je veliki broj mališana, a među njima za najmlađu bebu i ujedno predsjednika tročlanog predsjedništva “Konferencije beba” proglašen je Konstantin Grahovac. Najstarija beba na ovoj manifestaciji i drugi član ovog predsjedništva je Anja Janjić, a beba sa najviše braće i sestara i treći član je Miloš

USTAVNI SUD RS Osporena odluka o dodatnim uslovima za odbranu doktorata

Senat, najviše akademsko tijelo Univerziteta u Banjaluci, postupao je nezakonito jer je propisivao uslove za odbranu doktorske disertacije. Odluka o dodatnim uslovima za odbranu doktorske disertacije na Univerzitetu u Banjaluci, kao i izmjena ove odluke koje je donio Senat Univerziteta u Banjaluci, nisu u saglasnosti sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o visokom obrazovanju. “Donosilac

SDS: Govedarica se povlači iz trke za predsjednika

Kako ATV nezvanično saznaje iz izvora bliskih SDS-u, Vukota Govedarica će sutra objaviti da se povlači iz kandidature za predsjednika stranke u koristi Mirka Šarovića. Da je mislio na jedinstvo stranke to bi uradio još u oktobru odmah nakon izbora, stav je nekih stranačkih funkcionera koji su očekivali da to uradi ili Govedarica ili Šarović.

TEGELTIJA: Zaključci Predstavničkog doma narušavaju demokratsku podjelu vlasti

Zaključci Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, odnosno dva od tri zaključka predstavljaju direktno narušavanja demokratske podjele vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku, izjavio je predsjednik VSTS Milan Tegeltija. “Zaključak kojim se traži podnošenje ostavki predsjednika i članova VSTS ni na koji način ne obavezuju VSTS BiH i njegove članove. Poslanici parlamenta BiH imaju lak način

Novinari traže istragu zbog prisluškivanja, OBA i Tužilaštvo nijemi

Novinari u BiH zatražili su hitnu istragu nakon što je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, izjavio da Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH prisluškuje pojedine medije u regionu te naveo i protokolarni broj naredbe koja se na to odnosi. “Tražimo hitnu reakciju Tužilaštva BiH, Komisije za nadzor nad radom OBA parlamenta BiH, kao i same OBA po

Banjaluka prva u BiH u “In your pocket” zajednici

Banjaluka je prvi grad u BiH koji je dobio međunarodno priznat turistički vodič “Banjaluka in your pocket” i time svoje mjesto ucrtao na bogatoj “In your pocket” turističkoj mapi, rečeno je juče na predstavljanju ovog vodiča. Grad na Vrbasu će od sada biti dostupniji turistima iz cijelog svijeta, koji će jednim klikom moći saznati sve

PODIJELJENO MIŠLJENJE OKO MOSTA Odbornici SNSD predlažu jedno, Dodik drugo

Odluka Milorada Dodika da će nekadašnji Zeleni most ubuduće zvanično da nosi ime ”Banjaluka” pokazala je da unutar najveće političke partije u Srpskoj nije bilo usaglašavanja po ovom pitanju. To praktično znači da je dio odbornika SNSD u gradskom parlamentu predvođen Momčilom Antonićem samoinicijativno uputio prijedlog da se most nazove po partijarhu Pavlu. Zanimljivo je