Žena (64) iz Šipova priznala krivicu za podvođenje unuke (11), osuđena na sedam godina zatvora

Sporazum o priznanju krivice kojim je S. M. (64) iz Šipova pristala da bude osuđena na sedam godina zatvora zbog podvođenja jedanaestogodišnje unuke prihvatio je Okružni sud u Banjaluci, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Optužena S. M. se praktično nagodila sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom, koje je tereti za pomaganje u krivičnom djelu obljuba djeteta mlađeg od 15 godina i porodično nasilje.

Ona je unuku podvodila Simi Savičiću (54) iz Šipova, koji je djevojčicu obljubio. On je prije šest dana u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na 12 godina zatvora zbog tog krivičnog djela. Presudi je, takođe, prethodio sporazum o priznanju krivice. Nakon izricanja presude Savičiću je produžen pritvor u kojem se nalazi od 11. septembra prošle godine. U izrečenu kaznu po pravosnažnosti biće mu uračunato vrijeme koje je već proveo iza rešetaka.

Zbog zaštite žrtve cijeli slučaj je bio zatvoren za javnost, kao i izricanje presude optuženom Savičiću.

Ovaj šokantni slučaj otkrila je policija iz Šipova početkom septembra prošle godine, nakon prijave da starica S. M. sve češće vodi unuku kod Savičića, koji je policiji dobro poznat po sukobu s zakonom.

– Sve su policiji prijavili poznanici koji su počeli viđati djevojčicu u automobilu sa Savičićem. Bilo im je jako sumnjivo što baka vodi dijete sa sobom kada se sastaje sa pomenutim čovjekom, koji bio i u zatvoru. On je, inače, poznat i po tome što voli da bude u društvu djevojaka mlađih i po 30 godina od njega – kazao je ranije izvor blizak istrazi.

Policija je odmah nakon ovih prijava pokrenula istragu i u stanu zatekla pomenutog muškarca, djevojčicu i babu. Tada su Savičić i S. M. odmah uhapšeni i pritvoreni, a istražioci su se, kako saznajemo, šokirali onim što su zatekli i vidjeli u stanu.

Savičić ima debeo dosije i policiji je poznat po činjenju raznih krivičnih djela. Privođen je i osuđivan zbog tuča i nasilničkog ponašanja, a povezivan je i sa narkoticima.

Život

Žrtva obljube jedanaestogodišnja djevojčica je u posljednje vrijeme najčešće boravila sa bakom u jednom poprilično udaljenom selu na području Šipova, nakon što joj se majka, koja ju je vanbračno stekla, preudala. Njihovi poznanici su ispričali da su baka i unuka živjele povremeno u jednom gradu kao podstanari, a imale su i porodičnu kuću na selu.

(Glas Srpske)

Gradski tamburaški orkestar muzikom pruža podršku u borbi protiv koronavirusa

Večeras je u Banjaluci trebao početi 19. Evropski festival trzalačkih instrumenata “Veče uz tamburu 2020”, koji je otkazan zbog situacije uzrokovane koronavirusom. Umjesto festivala Gradski tamburaški orkestar će narednih dana svojom muzikom pružiti podršku svima u borbi protiv korona virusa. Poslušajte njihovu izvedbu poznate italijanske pjesme “L'Italiano”:

DODIK: Mobilna bolnica ostaje u vlasništvu Vlade

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je večeras na banjalučkom aerodromu dočekao prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu, rekao je da će sutra stići drugi kontingent opreme. Podsjetio je da je Vlada Srpske za nabavku pokretne bolnice izdvojila 3,6 miliona KM. “Mislim da je ovo dobar potez vlasti Srpske, ova bolnica može da

Umjetnička strana epidemiologa Kona oduševila Srbiju

Doktora Predraga Kona, načelnika Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje i člana Vladinog kriznog štaba za borbu protiv korona virusa znamo kao jednog od najboljih epidemiologa u Srbiji, kojeg i danas svakodnevno slušamo i gledamo tokom epidemije COVID-19. Rijetko ko, međutim, zna za njegovu umjetničku stranu, ali u svom svijetu on i

Na banjalučki aerodrom stigao prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu

Na međunarodni aerodrom u Mahovljanima kod Banjaluke večeras je sletio prvi avion iz Njemačke sa opremom za mobilnu bolnicu koju je nabavila Republika Srpska u okviru borbe protiv virusa korona. Avion je dočekao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, opremu su preuzeli predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, javlja