Vijesti 01.01.2023.

Žena autom sletjela u rijeku Vrbanju, spasili je policajci

ČITANJE: 1 minuta

Zadnji dan 2022. godine pamtiće pripadnici Policijske stanice Čelinac i Kotor Varoša – Pred kraj noćne smjene brzom akcijom spasili su ženu koja je autom sletjela u rijeku Vrbanju.

Na kraju noćne smjene između petka i subote, policajci Radiša Stokanić i Radislav Glamočak primjetili su vozilo u rijeci Vrbanji. Odmah su obavijestili kolege u Policijskoj stanici Čelinac i Hitnu pomoć i započeli akciju izvlačenja vozila u kojem se nalazila povrijeđena žena.

– Spustili smo se uz obalu, i odmah obavijestili policijsku stanicu, Hitnu pomoć i ljudi su odmah došli na lice mjesta zajedno sa doktoricom – rekao je Stokanić.

Njegov kolega Glamočak dodaje da prilikom lomljenja stakla, doktorica ušla u vodu, i potvrdila da je žena koja je vozila u dobrom stanju i da nije bila životno ugrožena.

Rijeka i težak pristup mjestu nesreće otežavali su izvlačenje povrijeđene žene.

– Do dolaska Hitne pomoći uspijeli smo da obezbijedimo jedan čekić kojim smo razbili šajbu da bi došli do lica i da vidimo o čemu se radi – dodao je policajac Dalibor Kostrešević.

Prvu pomoć ukazali su ljekari iz Hitne pomoći u Čelincu, nakon čega je žena prebačena u Univerzitetski klinički centar (UKC) Srpske, prenosi Glas Srpske.

(SB)

Oznake: utapanje