Vijesti 28.01.2021.

ŽENE IZ “DUGE” U HUMANOJ MISIJI: Vrijedne ruke Banjalučanki isplele tople dekice za najmlađe

ČITANJE: 1 minuta

Dekice, kapice i papučice ispletene sa puno pažnje i ljubavi, a koje bi najmlađe trebalo da zaštite u prvim mjesecima života, rezultat su rada vrijednih ruku najstarijih Banjalučanki.

One su u sklopu projekta “Radost života 65+” u organizaciji humanitarnog udruženja žena “Duga”  pripremile  paketiće za novorođenčad iz socijalno ugroženih porodica.

Cilj ovog projekta je da se omogući socijalizacija osoba treće životne dobi, a kako ne bi sve ostalo samo na druženju, odlučeno je da rukotvorine idu u humanitarne svrhe, za pomoć onim najranjivijima, maloj djeci, piše “Srpskainfo”.

“Centru za socijalni rad ćemo danas predati 12 paketića za novorođenčad, a svaki sadrži ispletenu dekicu, kapu te papučice i oni će to raspodijeliti svojim korisnicima”, rekla je koordinator ovog projekta Vera Stefanović i dodala da je upravo bila želja učesnica, da njihov rad ode u ruke najmlađih Banjalučana.

Objasnila je da su svi predmeti nastali u prethodnom periodu u sklopu radionice pletenja, koja se održavala u posebnim uslovima, zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Ona je napomenula da ovo nije prva humanitarna akcija, koju su oni organizovali u sklopu ovog projekta.

“Prva je održana u decembru prošle godine, a rukotvorine su bile namijenjene humanitarnoj prodaji. Novac dobijen njihovom prodajom je uplaćen Udruženju roditelja djece oboljelih od malignih bolesti  ‘Iskra’ Banjaluka, za pomoć Roditeljskoj kući”, istakla je Stefanovićeva.

Dodaje da je Grad Banjaluka podržao realizaciju ovog projekta, te da je Gradska uprava obezbijedila sredstva za nabavku materijala, koji se koristio u radionicama.

(N.S)

Oznake: Udruženje Duga