Vijesti 13.01.2021.

ZENICA: Policija traga za državljaninom Turske zbog ubistva dva trgovca devizama

ČITANJE: 2 minute

U Zenici su ubijena dva trgovca devizama, a ubica i pomagač su u bjekstvu, javljaju federalni mediji.

Policija traga za državljaninom Turske koji se dovodi u vezu sa ovim slučajem.

Zenička javnost u šoku je nakon dvostrukog ubistva koje se dogodilo nakon tuče koja je Policijskoj stanici Centar dojavljena oko 10 sati.

Policija još uvijek obavlja uviđaj nakon pronalaska drugog tijela muškarca, koji se kao i jutros ubijeni R. O., bavio trgovinom devizama, a radi se najvjerovatnije o starijem muškarcu A. M.

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba za sada nepoznate osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem rano jutros dogovorile su razmjenu veće količine novca, navodno, više desetina hiljada eura.

S obzirom da se radi o većoj svoti, trgovci devizama došli su na lokaciju gdje su pronađena tijela, s namjerom da završe posao uslijed čega je, kako je prijavljeno MUP-u, izbila tuča, a neposredno nakon toga policija je u grmlju pronašla tijelo R. O.

Kako saznajemo, policija u Zeničko-dobojskom kantonu je na nogama i tragaju za bijelim kombijem koji se od jutros dovodi u vezu s ovim dešavanjima, a traga se za ubicom i muškarcem koji se može dovesti u vezu s ubistvima.

Poznat identitet

Zenička policija objavila fotografiju osumnjičenog za dvostruko ubistvo, traže Canera Taylana, državljanina Turske, javljaju federalni mediji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona objavilo je fotografiju i identitet Turčina koji se dovodi u vezu s ubistvom dvojice trgovaca devizama.

“Prema dosad prikupljenim saznanjima, postoje osnovi sumnje da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ‘Ubistvo’, počinjenog na štetu O.R., može dovesti Caner (Fuat) Taylan, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici. U cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja predmetnog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije su dobili saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za javno objavljivanje fotografije navedene osobe, sa ciljem pronalaska”, poručili su iz MUP-a ZDK.

Apelovali su građanima da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju istog, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

(Klix)

Oznake: ubistvo, Zenica