Vijesti 08.01.2023.

Zenički privrednik Salko Džananović počinio samoubistvo

ČITANJE: 1 minuta

Zenički privrednik Salko Džananović danas je u poslijepodnevnim satima izvršio samoubistvo pucnjem iz vatrenog oružja, potvrđeno je za Klix.ba.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek je za Klix.ba kazao da su dojavu o samoubistvu iz vatrenog oružja dobili u 14:30 sati.

Inače, Džananović je već dugo vremena bio u teškom zdravstvenom stanju uzrokovanom bolesti, a nedavno je kompaniji Bingo prodao sve što je bilo u njegovom vlasništvu od Hotela Zenica, Shopping centra Džananović, maloprodajnih i veleprodajnih objekata.

Džananović je 29. februara 2008. godine nakon 22 mjeseca radova otvorio Shopping centar Džananović i Hotel Zenica. Tada je otvoreno 1.500 radnih mjesta u gradu čelika, prenosi Klix.ba.

Svoj posao je prvenstveno pokrenuo s prodajom banana zbog čega su simbol njegovih maloprodanih, veleprodajnih objekata, ali i na Shopping centru Džananović bile banane. Godine rada i truda rezultirale su uspješnim poslovanjem koje je raslo od prvog do posljednjeg dana.

Upravo Hotel Zenica redovna je baza gostujućih reprezentacija koje su dolazile u Zenicu tokom kvalifikacionih takmičenja u svim sportovima. Izgradnjom ovih objekata na Kamberovića polju, promijenio je izgled Zenice jer se na tom mjestu godinama nakon rata nalazile ruševine započetog i nikada završenog projekta.

Bio je jedan od najuspješnijih privrednika i uglednih Zeničana. Više informacija o komemoraciji i dženazi bit će poznato naknadno.

(Z.M)