Vijesti 07.02.2016.

Žepče: Poginuli mladić i dvije djevojke, među troje povrijeđenih i dijete

ČITANJE: 2 minute
saobracaka
Devetnaestogodišnji H.O., te njegova vršnjakinja A.M., kao i godinu starija M.N, svi iz Žepča, poginuli su noćas u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u mjestu Goliješnica, opšina Žepče, potvrđeno je “Nezavisnim” iz policije.

Oni su se nalazili u mercedesu, koji se direktno sudario sa džipom toyota, austrijskih registarskih oznaka, a u kojem su povrijeđene četrdesettrogodišnja B.E, četrdesetdevetogodišnja B.A., te dvanaestogodišnje dijete, svi iz Goražda.

Dvije teško povrijeđene žene, kao i dijete, nakon što su ih smrskanog džipa, uz pomoć mašina za rezanje i razvlačenje lima, izvukli pripadnici Vatrogasne jedinice iz Žepča, prevezeni su na liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su im konstatovane teške povrede.

– Sinoć, u 23.15, dežurna služba Policijske stanice Žepče je obaviještena da se dogodila ta teška nesreća. Odmah nakon zaprimljene dojave na lice mjesta je upućena policijska patrola koja je potvrdila tačnost prijave- saopšteno je jutros iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Na licu mjesta uviđaj je obavila ekipa Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, a tim procesom rukovodio je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva.

Izvršenim uviđajem su pronađeni određeni tragovi i predmeti, koji su fotografisani i izuzeti sa lica mjesta, dok su vozila prevezena na parking Policijske uprave Žepče, gdje će biti predmet daljnjih provjera i eventualnih vještačenja.

Po nalogu tužioca se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi se utvrdile okolnosti i uzroci ove tragedije.

– Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je i rukovodio uviđajnim radnjama, tijela smrtno stradalih će biti prevezena u prosekuru Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija- naveli su iz policije.

Saobraćaj je bio u prekidu do ranih jutarnjih časova i odvijao se alternativnim pravcem.

(NN)