Vijesti 07.02.2023.

Žepinić: Sanirana oba kvara na dalekovodima, gotovo nemoguće da se ponovi

ČITANJE: 1 minuta

Oba kvara na dalekovodima Јajce prema HE Bočac i Prijedor 2 – Sanski Most su brzo sanirana i ovako nešto kao što se desilo juče gotovo je nemoguće da se ponovi, istakao je Cvjetko Žepinić, izvršni direktor Elektroprenosa BiH, za RTRS.

– Prekid u isporuci električne energije trajao je 30-45 minuta, zavisno od područja gdje je kvar nastao. Splet okolnosti da se desi kvar na dva različita mjesta, i sigurno da će se ovako nešto teško ponoviti, građani nemaju razloga za paniku, Oba kvara su sanirana – dodao je  Žepinić.

Bez struje su juče nakratko bili Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Kneževo, Kotor Varoš, Novi Grad, Kozarska Dubica, Ribnik, Teslić, Laktaši, Prnjavor, Čelinac, Mrkonjić Grad i Sanski Most u Federaciji BiH.

Žepinić je pojasnio kako se i najveći grad Srpske Banjaluka snabdijeva električnom energijom.

– Banjaluka se snabdijeva iz više pravaca, tačnije 10. Glavni pravac ide iz Stanara – Tuzle i Ugljevika, potom čvorište iz Prijedora, pa Bočac – Јajce. Ovako nešto nije se desilo u posljednjih 20 godina u BiH, i sigurno da je gotovo nemoguće zamisliti nešto slično – dodao je Žepinić.

Oznake: Dalekovod, Kvar, struja