ŽESTOKO U NSRS: Dueli Šolaja – Vukanović i Žunić – Stanivuković o tajkunima i monopolu

Ni današnja sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nije mogla proći bez žestoke rasprave među poslanicima opozicije i vladajuće koalicije.

Iako se na dnevnom redu nalazi Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih lica u Republici Srpskoj za period 2019-2028. godina, to nije spriječilo pojedine poslanike da se počnu međusobno optuživati i vrijeđati.

I ovaj put najviše polemike izazvali su poslanici SDS i PDP, Nebojša Vukanović i Draško Stanivuković, koji su se tokom izlaganja o navedenoj tački dnevnog reda, u svom već poznatom stilu, dotakli i kriminala, korupcije, tajkuna, monopola i sličnih tema.

To je iznerviralo pojedine poslanike vladajuće koalicije koji su se žestoko obrušili na njih, ali i na potpredsjednika parlamenta Srpske Milana Petkovića, optuživši ga da dozvoljava haos na sjednici.

Najžešće kritike uputila je poslanica SNSD Dušica Šolaja koja je zatražila od rukovodstva skupštine da uvede red na sjednice parlamenta.

– Dozvoljavate haos na svakoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske. Očekujem da uvedete red – navela je ona.

Šolaja je prvo prozvala Vukanovića navodeći da ne može pričati o kriminalu „onaj koji se, takođe, ogriješio o zakon“.

– Imam problem da slušam o zakonitosti, provođenju ili neprovođenju zakona od ljudi koji su činili krivična djela – odbrusila je Šolaja Vukanoviću.

Potom se obrušila i na Stanivukovića ističući da joj „vrijeđa inteligenciju kada ga čuje da priča o monopolima“.

– Kolega Stanivukoviću, vi kada ustanete i kada o nečemu počnete govoriti, sav normalan svet koluta očima. Da ste iole pametni ne bi se javljali na ovu tačku dnevnog reda. Žao mi je što ste zalutali u skupštinu – navela je ona.

Vukanović je odgovorio Šolaji da će prihvatiti maksimalnu zatvorsku kaznu ako se dokaže da su njene tvrdnje istinite.

– Četiri godine me pokušavate diskreditovati. Kada nađete da sam se ogrešio u bilo čemu, neću se braniti – naveo je Vukanović.

Oštar je bio i šef Kluba poslanika SNSD Igor Žunić koji je kazao da ne zna kako da se više ponaša u skupštini.

– Da li da ponovo upozoravam na povrede poslovnika, na rad NSRS ili šta da radim. Pokušavamo na kolegiju da se dogovorimo da sjednice budu korektne, ali ne ide. Danas smo otvorili milion tema – naveo je Žunić.

On je upitao Stanivukovića da li govori o sebi kada priča o tajkunima i monopolu.

Žunić je potom optužio Stanivukovića da je firme u vlasništvu njegove porodice nisu plaćale poreze i doprinose, te da su radnike prijavljivali da rade četiri sata, iako su radili osam.

– A onda se pitate gdje su porezi i doprinosi za penzionere. Nema ih, jer ih vi niste uplaćivali. Vjerovatno ćemo nakon ovoga izaći na nekom vašem filmiću na kojem ćete mene napraviti crnim, a tebe bijelim, ali OK – naveo je Žunić, aludirajući na Stanivukovića koji na svojim društvenim mrežama objavljuje video priloge iz skupštine.

Stanivuković mu nije ostao dužan, već ga je pozvao da pokaže dokaze o tome šta priča. On je naveo da bi njegova porodica vjerovatno danas bila na Golom otoku da su uradili bilo šta nelegalno.

– Idemo u firme koje je moj otac imao, a prodao, jer ste najahali na nas. Hajmo da vidimo te milione koje je pokrala porodica Stanivuković. Dokažite to što pričate – naveo je Stanivuković.

Dodao je da današnja tačka dnevnog reda nije porodica Stanivuković i da ne zna zašto su pokrenuli tu temu.

– Dušica Šolaja kada se javi, meni padne odmah jedan kapak – naveo je on.

(Srpskainfo)

Đorđe Gajić pobjednik u skokovima sa Gradskog mosta

Đorđe Gajić pobjednik je takmičenja u skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas. Na takmičenju u Banjaluci učestvovalo je ukupno 18 takmičara čime je otvorena tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Pobjedniku, najboljoj “vrbaskoj lasti” će biti uručen pehar i nagrada od 700 KM, drugoplasiranom 

Beživotno tijelo izvučeno iz Vrbasa

Beživotno tijelo starijeg muškarca izvučeno je iz Vrbasa u Banjaluci, saznaje ATV. “Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 21.07.2019. godine postupili su po zaprimljenoj prijavi da beživotno muško tijelo pluta Vrbasom. Tijelo je uz pomoć Vatrogasne brigade Grada Banjaluka i ronilačkog kluba “Buk” izvučeno na obalu u mjestu Karanovac, Banja Luka. Izvršen je uviđaj u

Počelo “Ljeto na Vrbasu”

Skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas, na kojima učestvuje ukupno 18 takmičara, danas je otvorena tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Brojni Banjalučani su se okupili da uživaju u ovoj manifestaciji i da aplauzom nagrade “najbolju vrbasku lastu”, ali i sve ostale takmičare koji

DANAS VIŠE STANOVNIKA NEGO PRIJE RATA Kamenica kod Teslića prkosi statistici

Više od dvije decenije nakon rata u Bosni i Hercegovini, mnoga su mjesta pusta. Kuće su nerijetko obnovljene, ali nedostaje onog najvažnijeg, ljudi. Međutim, to nije slučaj sa selom Kamenica koje se nalazi nedaleko od Teslića. Obnovljene kuće, obrađene njive, izraslo voće, povrće, pšenica, dječija graja, sve je to dijelom ovog mjesta. Sulejman Vitlić, 82-godišnji

U Bosanskom Petrovcu održana folklorna manifestacija “Petrovačko kolo”

Sinoć je u Bosanskom Petrovcu održana folklorna manifestacija “Petrovačko kolo”, u organizaciji Kulturno umjetničkog društva (KUD) „Grmeč“ iz Drinića, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Manifestacija je počela defileom kulturno-umjetničkih društava, a nastavila se bogatim programom na gradskoj bini. Veliki broj građana je pristvovao ovom događaju a organizatori su poručili da je

Umjetnici oslikavaju pasaže u Gospodskoj

Mladi banjalučki umjetnici oslikaće na jesen tri pasaža između Gospodske ulice i Zanatskog centra, dok će zelena površina kod Pravnog fakulteta dobiti „smol skejl“ instalaciju, sličnu onoj koja je već izvedena na obali Vrbasa u Obilićevu.