Magazin 24.03.2016.

“Zgodna žena” slavi 25. rođendan: Ovo niste znali o najromantičnijem holivudskom filmu

ČITANJE: 2 minute
zgodna zena
Legendarni film “Zgodna žena” ovaj mjesec slavi 25. godišnjicu. Vjerujemo da ga je veći dio ženske populacije više puta odgledao ali ovo možda niste znali.
1. Film je trebalo da se zove “3000 dolara”, što odgovara iznosu za koji su se Edvard i Vivijen dogovorili. Srećom, ta ideja nije prošla.

2. Iako je ulogu Vivijen dobila neponovljiva Džulija Roberts, za tu rolu u igri su bile Sandra Bulock, Meg Rajan, Madona, Sara Džesika Parker, Dru Barimor i Kristin Dejvis.

3. Na posteru je Džulijina glava fotošopirana na tijelo njene dublerke Šeli Mišel. Takođe, Ričardova kosa je crna, dok je u filmu sijeda.

4. Film je zapravo trebalo da bude mračna drama o prostituciji u Los Anđelesu, a Vivijen je trebalo da bude narkomanka. Kraj je uključivao Edvarda koji izbacuje Vivijen iz kola i njen odlazak u Diznilend sa zarađenim novcem.

5. U hotelu “The Beverly Wilshire” možete iskusiti pravo iskustvo iz filma, ako imate 100 hiljada dolara za bacanje.

6. Legendarna scena u kojoj Edvard zaklapa Vivijenine prste, kutijicom u kojoj je dijamantska ogrlica, bila je improvizacija samog Gira, a danas je to jedna od najpoznatijih filmskih scena.

7. Džulijina impresivna crvena haljina trebalo je da bude crna, ali je dizajnerka Merilin Vens nije dozvolila da se to desi.

8. Opera koju je par išao da gleda bila je poznata “La Traviata”, u kojoj se prostituka zaljubljuje u bogatog muškarca.

9. Za ulogu Edvarda u igri su bili Džon Travolta, Silvester Stalone, Kristofer Riv, Denzel Vošington i Daniel Dej-Luis. Bilo bi zanimljivo vidjeti njihovo izvođenje ove uloge.

10. Ričard Gir smatrao je na početku kako je njegov lik izrazito glup.

11. On je zaista svirao na klaviru u seksi sceni, a i sam je komponovao muziku za pomenutu scenu.

12. Džulija je bila toliko nervozna zbog seksualnih prizora, da joj je iskočila vena na sredini čela pa su Ričard Gir i reditelj Geri Maršal morali da je masiraju.

13. I izbačene scene su odlične, a možete da ih pogledate u kratkom videu:

 

(Index.hr)