Vijesti 15.10.2022.

Zgrada Ustavnog suda Srpske još čeka na otvaranje, namještaj jedan od razloga

ČITANJE: 1 minuta

Nova zgrada Ustavnog suda Republike Srpske, koja je nikla u centru Banjaluke na lokaciji Paskoline ciglane, još nije “proradila”, iako je njeno otvaranje bilo najavljeno do kraja septembra ove godine.

Iz Ustavnog suda Republike Srpske  za BL portal kažu da ne kasne, jer rok za izgradnju objekta ističe za šest mjeseci, ali priznaju da su imali viziju da će sve biti ranije završeno.

Kako kažu, ostaje i pitanje da li će biti svečanog otvaranja ili će zgrada samo biti useljena, a očekuju da će u nju ući do kraja oktobra.

,,Došlo je do prolongiranja zbog naše procjene koja nije bila dovoljno dobro određena. Namještaj je jedan od razloga zbog čega zgrada nije ni otvorena. Upravo radi toga što oni koji su trebali napraviti namještaj, donijeti, montirati, to još nisu uradili“, navodi za BL portal Ljubomir Ožegović, sekretar Ustavnog suda RS.

Ožegović dodaje da je za taj dio posla zadužena Drvna industrija Vrbas. Ranije su iz Ustavnog suda Srpske naglasili da zgrada neće biti luksuzno opremljena, ali će imati funkcionalne prostorije za rad.

Pomalo neobičnu građevinu koja podsjeća na poluotvorenu knjigu, gradila je kompanija “Integra Inženjering”, a koštala je 6,6 miliona KM.

Kako je ranije najavljeno, objekat će imati i riješeno pitanje parkinga, što je još jedan od uslova koji su neophodni za normalno funkcionisanje, jer će zaposleni i građani imati olakšan pristup ovoj instituciji.