Vijesti 14.01.2022.

ZIMSKA ŠKOLA FIZIKE: 70 učenika iz Srpske i Srbije

ČITANJE: 2 minute

U Trebinju je danas završena zimska škola fizike koja je okupila oko 70 učenika iz Republike Srpske i Srbije koji su imali priliku da ovu oblast izučavaju iz različitih aspekata i unaprijede svoje znanje.

Profesor fizike u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Trebinju Dobroslav Slijepčević rekao je novinarima da su učenici, osim teorijskog aspekta, imali priliku da se upoznaju o eksperimentalnim vježbama koje nisu u mogućnosti da vide u svojim školama.

ТРЕБИЊЕ, 14. ЈАНУАРА /СРНА/ – У Tребињу је данас завршена зимска школа физике која је окупила око 70 ученика из Републике Српске и Србије који су имали прилику да ову област изучавају из различитих аспеката и унаприједе своје знање.

On je dodao da su tokom pet dana zimske škole fizike organizovane cjelodnevne aktivnosti, te pohvalio učenike za istrajnost i zainteresovanost za učenje.

Slijepčević, koji je i član Društva fizičara istočne Hercegovine, kaže da su tokom ovogodišnje zimske škole fizike mladim talentima predavali gostujući profesori iz Srpske i Srbije, kao i profesori iz Trebinja.

Među učenicima koji su pohađali zimsku školi fizike, četvrtu po redu, bio je učenik osmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Trebinja Vuk Janković, koji je rekao novinarima da mu je iskustvo stečeno tokom škole mnogo značilo da unaprijedi znanje iz fizike, naročito u eksperimentalnom smislu.

Učenik devetog razreda Osnovne škole “Meša Selimović” iz Janje kod Bijeljine Dragan Milanović rekao je novinarima da je učestvovao na zimskoj školi fizike da bi proširio svoje znanje iz ove oblasti, te ističe da je stekao veliko iskustvo, da mu je bilo korisno i zanimljivo.

Organizator zimske škole fizike u Trebinju je Republički pedagoški zavod i Društvo fizičara istočne Hercegovine u saradnji sa Gradskom upravom Trebinje i Fakultetom za proizvodnju i menadžment i Gimnazijom “Jovan Dučić”, te Poslovnim sistemom “Svislajon”.

(Srna/B.M)